Promo

Niška aplikacija osvaja Ameriku (VIDEO)

Pandemija Kovida-19 promenila je način trgovine, čak i u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu. Porudžbina hrane i namirnica velikim delom preselila se u onlajn sferu. Nišlijka Ivana Milojević, nekadašnji student Ekonomskog fakulteta u Nišu, sa grupom IT stručnjaka kreirala je aplikaciju Gimme Food, koja iz korena menja tradicionalan način kupovine hrane.

Uz pomoć Gimme Food aplikacije, objašnjava Ivana, mogu se sortirati i pretraživati na poseban način restorani širom sveta, kao i registrovana gazdinstva i drugi proizvođači domaćih specijaliteta, zdrave i organske hrane.

Dobijate sve informacije o restoranu, proizvođaču, hrani, namirnicama, pretraga je jednostavna, kao i porudžbina za koju je potrebno svega nekoliko klikova.

Na ideju, kaže Ivana Milojević za Niške Vesti, da kreira aplikaciju došla je zbog toga što više od trećine ukupnog stanovništva u svetu ima neku vrstu selektivne ishrane, dok skoro 10% ima alergiju ili netoleranciju. Ko god se nađe u nekom novom gradu neće morati da pešači i na slepo traži restorane, već će mu sve biti dostupno na jednom mestu.

“Aplikacija sortira menije restorana kao i druge prehrambene proizvode prema nutritivnim potrebama svakog korisnika, odnosno kroz 15 različitih dijeta: vegan, vegetarian, posna hrana, organska hrana, bez laktoze, bez šećera, bez glutena, halal, košer, bez kikirikija, bez jaja, bez soje, bez ribe, keto i makrobiotička hrana. Takođe, farme, gazdinstva i mali proizvođači koji nisu mogli nikad da stanu rame uz rame sa velikim potozvođačima sada imaju šansu da na jedan savremen način prodaju svoje proizvode”, objašnjava Nišlijka Ivana Milojević.

Aplikacija se razvija u startap kompaniji Gimme Food DOO u Naučno tehnološkom parku Niš, koja sada već ima troje zaposlenih i čiji je razvoj podržala Poštanska štedionica startap kreditom. Niš je prvi grad u kome je ona “lansirana”, zatim Smederevo, a prema najavama uskoro će obuhvatiti i Beograd i Novi Sad.

GIMME FOOD

“Za sada je lansirana osnovna verzija aplikacije, dok će naredna verzija sadržati veštačku inteligenciju koja će svakom korisniku ponaosob omogućiti da otkrije da li je hrana koju konzumira pravi izbor za njega lično, odnosno da li postoji netolerancija na neke namirnice koje konzumira, a da toga nije ni svestan. Ova aplikacija će biti prva u svetu koja će imati preventivni mehanizam za svakog korisnika personalno da spreči konzumiranje neadekvatnih namirnica, a samim tim da vodi zdraviji način života”, kaže Ivana Milojević.

Aplikacija Gimme Food naišla je na veliki odaziv u samom startu. Nakon što je veliki broj restorana iz Amerike pokazao interesovanje za saradnju, firma je ušla u ozbiljne pregovore sa nekim od poznatih investitora u Americi. Na samoj aplikaciji se već može videti kakva je ponuda restorana u Majamiju na Floridi i rad se nastavlja sa planom lansiranja na Americkom trzistu u 2021. ističe Milojević.

Što se tiče same aplikacije vrlo je jednostavna za korišćenje. Gimme Food aplikaciju možete preuzeti za Android i iOS platforme, nakon čega je potrebno registrovati se i uneti broj platne kartice, pomoću kojeg možete naručivati i kupovati hranu.

______________________________

Posetite GIMME FOOD i na društvenim mrežama – FACEBOOK, INSTAGRAM

______________________________

Gimme Food, takođe poziva sve sve restorane i male proizvođače hrane koji su razvili svoje brendove da im se pridruže, jer je članstvo u njihovoj mreži besplatno.

U Gimme Food mreži su već poznata niška imena poput restorana Stambolijski, Cairski Rock N Sports kafe, Mascaron, Ognjište lux, Amerikanac, Roštiljko, Cafe Pozornica, Lion Reborn, Etno Kafana Porta, Gluten Free by Mary, City cafe, Kapija Svrljiga, Picerija Merlin, Orada, a veliki boj njih je u procesu implementacije –  La Strega, Dušanov konak

Što se tiče malih, domaćih proizvođača saradnju sa Gimme Foodom imaju Taština kuhinja, koja radi isporuku domaćih prirodnih specijaliteta, ceđenih sokova i rakije od dunje na teritoriji Niša kao i mnoga druga poznata imena širom Srbije kao što su Mad Med, Organic Jovic, Leta SNB, Plodovi mog imanja, Futoski kupus, Oraščanka, Aguara Chocolate, Agro Iris, Mura Mare, Žigon, Gazdinstva Dranaić i Vasiljević, Vieco biljni namazi, Raw Torte, Problem Papers, Stado, SBS Frukt-Kao moja baka

Gimme Food je pripremio novogodišnji poklon samo za svoje sugrađane – novogodišnji ručak za 4 osobe iz najpopularnijih niških restorana. Uslov je da se u promo periodu od 7. Do 27. decembra obavi bar jedna porudžbina preko Gimme Food aplikacije.

GIMME FOOD

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com