Društvo

Nišekspres besplatano prevozi zdravstvene radnike u Nišu

Sledeći naredbu Štaba za vanredne situacije grada Niša da organizuje besplatan autobuski prevoz za zaposlene u Kliničkom centru Niš i ostalim medicinskim ustanovama u gradu koje su na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, Direkcija za javni gradski prevoz je kontaktirala prevoznike i kao najpovoljnijeg odredila „Nišekspres“.

Realizacija ove mere počinje danas i biće na snazi sve dok traje vanredno stanje zbog koronavirusa.

„Zajedno sa rukovodstvom niškog Kliničkog centra utvrdili smo koridore. Biće ih ukupno devet i njima će se, kao što je naredbom Štaba precizirano, prevoziti zdravstveni radnici, medicinsko i nemedicinsko osoblje Kliničkog centra, radnici Doma zdravlja i drugih zdravstvenih ustanova koje su uključene u suzbijanje širenja virusa COVID 19. Takođe, prevoz će biti organizovan i za pripadnike Vojske Srbije i MUP-a. Sve linije će u prepodnevnim časovima završavati u 7:20 kod Kliničkog centra, a u večernjim časovima, za vreme policijskog časa, svi autobusi će polaziti u 19:50 od Kliničkog centra “, kaže Nenad Stanković iz Direkcije za javni prevoz grada Niša.

 

Foto: P. V.

Prevoz za sve korisnike, po odluci Štaba, biće besplatan, a sredstva za isplatu naknade prevozniku biće obezbeđena iz budžeta grada za ovu godinu.

Moguće je da će se pravila menjati narednih dana, u zavisnosti od situacije i trenutnog stanja.

“Radimo od danas za sutra, jer u ovom trenutku ne možemo ništa precizno da odredimo. Sreda i četvrtak su dani kada ćemo pratiti kako se sve odvija na terenu i po potrebi ćemo ili pojačati ili smanjiti broj autobusa na utvrđenim koridorima”, dodaje Stanković.

 

Termine polaska autobusa, zaposlenima će dostavljati zdravstvene institucije i tiču se samo zaposlenih u zdravstvu.

Nenad Stanković naglašava da je ovo poseban, namenski prevoz prevashodno zdravstvenih radnika koji su na prvoj liniji odbrane, čije je nesmetano funkcionisanje od presudne važnosti u borbi za suzbijanje i otklanjanje posledica epidemije virusa COVID 19.

Uvođenje besplatnog autobuskog prevoza za niško zdravstvo ne znači da je javni prevoz aktiviran i za ostale građane, zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Naslov nije dobar,ovako treba:
    Grad iz budžeta plaća prevoz zdravstvenim radnicima.
    Nišekspres samo obavlja prevoz ali za „pare“.
    Novinaru drugi put razmisli šta je „bomba“ naslov i ne veličaj prevoznika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button