Društvo

Nišavski upravni okrug obeležio svoju slavu Spasovdan

Nišavski upravni okrug obeležio je danas svoju slavu Spasovdan. Ovogodišnji domaćin bila je Dragica Radović, načelnica turističke inspekcije Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija.

 

Dragica Pavlović, turistička inspekcija

“Danas je veliki dan za Nišavski upravni okrug, meni izuzetno zadovoljstvo da sam domaćin slave na jedan takav veliki praznik kao što je Spasovdan i koji podrazumeva borbu dobrog i zla, odnosno pobedu dobrog i novi početak. Očekujem da ćemo svi mi zajedno, ne samo inspektori i zaposleni u Nišavskom upravnom okrugu, nego i naše građanstovo sa ovim Spasovdanom ući u neke bolje dane. Nadam se najboljim rezultatima u ovoj godini, posebno kada je moja oblast u pitanju, a to je turizam.”, rekla je Pavlović.

Ona je dodala da se turizam u Srbiji dobro razvija, naročito kada je receptivni turizam u pitanju.

“Na jugu i istoku Srbije imamo mnogo novih turista pre svega zahvaljujući vaučerima. Inače je veliko interesovanje za lokalne destinacije, a posebno u našem kraju imamo razvijen religijski turizam, banjski i istorijski, ali i mnogih drugih elemenata koji jako zanimaju ljude iz Srbije, ali i iz inostranstva.”, kazala je Dragica Pavlović.

Vaznesenje Isusa Hrista, Spasovdan,  spada u pokretne praznike i uvek pada na četvrtak, četrdeset dana posle Vaskrsa, a deset dana pre Duhova.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com