Politika

Nišavski upravni okrug dobio novog načelnika

Petar Babović, novi je načelnik Nišavskog upravnog okruga, koji je na tu funkciju i zvanično stupio preuzevši dužnost od doskorašnje načelnice okruga, a sadašnje gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

Babović se nakon primopredaje zahvalio Vladi Republike Srbije i resornom ministarstvu na, kako je naveo, ukazanom poverenju i poručio da će nastaviti tamo gde je stala prethodna načelnica Sotirovski.

“Ja ću se maksimalno potruditi da to poverenje i opravdam”, izjavio je Babović.

Kako je naveo, prioriteti će biti da se uradi vodovodna i kanalizaciona mreža, svuda gde je potrebno u okrugu.

“Ja ću biti neko ko će se maksimalno zalagati da to, gde bude potrebno i u kojem gradu našeg okruga, izborim se da to bude urađeno”, rekao je Babović.

Vrata njegove kancelarije, naglasio je Babović, biće otvorena za sve zaposlene u okrugu, ali i za sve građane, kako bi mogli što bolje da rešavaju sve što je potrebno za Nišavski okrug.

Petar Babović, načelnik Nišavskog upravnog okruga; foto: P. V.

“Kao što svi znamo da je napravljen akcioni plan gde će biti primljeno mnogo republičkih inspektora, ja ću se maksimalno truditi da to bude što pre sprovedeno. Naša je obaveza da svi inspektori budu što bolje opremljeni kako bi mogli da na najbolji način obavljaju svoj deo posla”, rekao je Babović i najavio da će već od prvog dana organizovati sastanke sa stručnom službom i načelnicima inspekcija, a već za nekoliko dana obići će sve predsednike lokalnih samouprava.

Petar Babović, rođen je 1978. godine, po struci je lekar i zaposlen je u Zavodu za zdravstvenu zaštitu. Oženjen je i otac je jedne devojčice. Za načelnika Nišavskog upravnog okruga, navodi, preložilo ga je resorno ministarstvo, a izabrala ga je Vlada Republike Srbije.

Babović smatra da će mu organizacione sposobnosti, koje je stekao tokom radne karijere, pomoći da uradi posao na najbolji mogući način u Nišavskom upravnom okrugu, jer je, kako je istakao, organizacija najbitnija stvar kada je u pitanju pozicija načelnika jednog okruga.

Dragana Sotirovski, koja je donedavno obavljala funkciju načelnice okruga ističe da su za prethodne tri godine uspeli da vrate okrug na mesto koje mu pripada i dodala da je načelnik okruga najviša funkcija koja postoji u jednoj regiji.

“Ja ću se kao gradonačelnica Niša truditi da maksimalno pomognem načelniku okruga sa svoje pozicije, s obzirom na to da je Grad Niš najveća lokalna samouprava u ovom našem okrugu, koji je zapravo jedan od većih od svih 29 koliko ih ima u Sribji”, rekla je Sotirovski.

Ona je dodala da će se truditi da kroz određene projekte i povezivanjem Niša sa ostalim lokalnim samoupravama pre svega pomogne načelniku i da sve one stvari koje republičke inspekcijske službe primete da u samom gradu nisu zadovoljavajuće, otklone sve ono što se može otkloniti.

Sotirovski je novom načelniku predala nezavršene predmete.

Foto: P. V.

“To su predmeti koji su stigli u okrug za rešavanje u toku ovih mesec dana koliko smo imali jednu vrstu vakuuma, od mog postavljenja i zvaničnog odlaska iz okruga u Grad i njegovog postavljenja. Tako da u ovom trenutku ne znam o kojim se predmetima radi, ali kao što sam ja nasledila predmete kada sam preuzimala dužnost od prethodnog načelnika okruga, tako i njemu sada predajem određeni broj dokumenata”, rekla je Sotirovski i poželela novom načelniku sreću u daljem radu i vođenju okruga.ž

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Sramota!Dragana reagujte na vreme da se me bi kajali jako za svoje postupke.Neka se ovaj vrati odakle je dosao u svoju kasabu -Plav.Niš NIŠLIJAMA!!

  2. Овај заузима место за ДВА начелника, а не за једног…… шта се то десило са нашим градом и са нама Нишлијама да овакве креатуре (још и инострани држављани по рођењу), отимају радна места нашим способним грађанима?!? Зашто Нишлије упорно ћуте?!?
    Катастрофа.

  3. Svojim organizacionim sposobnostima brzo ce pokazati rezultate. Njegovo poreklo garantuje sve ono sto Srbi imaju u sebi. Dolazi iz najveceg srpskog plemena Vasojevica.
    Srecno !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com