Društvo

Niš uskoro formira Socijalno-ekonomski savet

U Nišu će uskoro biti formiran Socijalno-ekonomski savet, koji će se boriti za socijalni dijalog i rešavanje svake vrste konflikta koji se desi između zaposlenih, poslodavaca i gradske uprave.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Sindikata „Nezavisnost“, kao i većnici Grada Niša, dogovoreno je da će svi dati svoj doprinos da što pre dodje do formiranja Socijalno-ekonomskog saveta.

“To je institucija koja treba da pokaže visok nivo empatije i solidarnosti, kulture dijaloga i tolerancije, čime se mi inače ne možemo naročito pohvaliti. Dijalog bi trebalo da doprinese prevazilaženju konflikata, takodje i da se izbegnu sve vrste partokratskih intervencija u zapšljavanju u javnom sektoru, i sve vrste sile koja se pokazuje od strane nekih privatnih vlasnika. Cilj je da se kroz konstruktivni dijalog dođe do rešenja i da se prevazidje svaki konflikt,” kaže Zoran Stojiljković, predsednik Sindikata „Nezavisnost“.

“Gradsko veće podržava osnivanje Socijalno-ekonomskog saveta, i pružićemo svaku vrstu podrške i pri osnivanju i nadalje, tokom rada tog saveta. Socijalno-ekonomski savet je tripartitno telo, sastavljeno do šestoro članova koji su predstavnici poslodavaca, šestoro iz sektora zaposlenih i šestori predstavnika reprezentativnih sindikata,” kaže pomoćnik gradonačelnika Miloš Bandjur.

U Sindikatu „Nezavisnost“ kažu da će svi veći gradovi u Srbiji uskoro formirati Socijalno-ekonomske savete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com