Društvo

Niš učesnik vrednog projekta u ekonomskom osnaživanju osoba sa invaliditetom

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je danas u Beogradu Memorandum o saradnji i sprovođenju četvorogodišnjeg projekta „Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“, vrednog dva miliona dolara u kome Niš učestvuje zajedno sa još pet gradova iz Srbije.

Uvažene goste i kolege iz gradova učesnika u projektu ona je upoznala sa dosadašnjim radom Grada u zapošljavanju i na projektima koji olakšavaju kretanje i život osobama sa invaliditetom u Nišu.

Dragana Sotirovski zahvalila je na izboru Grada Niša što će raditi na projektu koji će omogućiti zapošljavanje većeg broja mladih sa invaliditetom.

Ona je podsetila da je Grad Niš uspeo da u kratkom roku zaposli petoro mladih osoba sa invaliditetom.

Potpisnici Memoranduma su i Nacionalna služba za zapošljavanje, Privredna komora Srbije i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom.

Projekat su pokrenuli USAID i Forum mladih sa invaliditetom koji ima za cilj unapređenje pristupa osobama sa invaliditetom tržištu rada.

Partneri na projektu su Кaritas Srbije, Fondacija Ana i Vlade Divac, Smart kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com