Društvo

“Niš u srcu – Ulica otvorenog srca” na Trgu Stevana Sremca

Festival „Niš u srcu-Ulica otvorenog srca“ na Trgu Stevana Sremca biće održan u periodu od 29.12.2018. do 01.01.2019. godine na Trgu Stevana Sremca. Organizatori ovog festivala su Udruženje „Fabrika umetnika“ i Turistička organizacija Niš, a kako navode ideja je da se građanima Niša i turistima, kojih je sve više za vreme novogodišnjih praznika u gradu, Niš predstavi na zanimljiv i drugačiji način.

U prodajno – izložbenom delu, koji će biti organizovan u ukrašenim drvenim tezgama i kućicama, učestvovaće niški umetnici i privrednici čija se delatnost uklapa u koncept manifestacije, a Izlagači neće plaćati naknadu za korišćenje prodajnih punktova već će biti u obavezi da 20% prihoda od prodaje na festivalu doniraju u fond za nabavku nove opreme za Srednju umetničku školu iz Niša.

“Festival ovog tipa se prvi put organizuje u našem gradu i biće organizovan po ugledu na novogodišnje festivale velikih svetskih metropola. Prvog dana Nove godine organizujemo Ulicu otvorenog srca sa namerom da ova manifestacija postane tradicionalna i u Nišu. Iz programa za ovaj dan izdvajamo “Karneval princeza i junaka” za najmlađe, koji će se takođe prvi put organizovati u našem gradu”, kažu organizatori. “Cilj nam je, da osim zabave, na festivalu predstavimo niške umetnike, ali i da prikupljanjem sredstava pomognemo mladim umetnicima Srednje umetničke škole da unaprede svoje veštine i znanje”.

Prateći program festivala biće prvenstveno namenjen deci i mladima. Kako navode organizatori festivala, osim dečijih predstava, muzičkog programa za mlade, animatora i punktova za fotografisanje sa Deda Mrazom i vilenjacima, biće organizovana i dva punkta sa optičkim iluzijama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com