Некатегоризовано

Niš u serijalu „Biciklom kroz Srbiju“

Grad Niš pridružio se i podržao snimanje serijala „Biciklom kroz Srbiju“ autorke Tamare Grujić.

Niš se opredelio da na svojim saobraćajnicama izgradi biciklističke staze i biciklistički prsten.

Glavni gradski urbanista Tanja Obradović sa saradnicima predložila je trasu i lokacije za vožnju biciklom i priključila se u vožnji i čišćenju lokacije u blizini Crkve Vasilija Ostroškog, jer cilj akcije nije samo vožnja već i očuvanje životne sredine.

Foto: www.ni.rs

Lokacija je opremljena klupama, mobilijarom, prostorom za odmor i druženje, držačem za bicikle i sve to JКP „Mediana“ uradila je od prirodnih materijala.

Foto: www.ni.rs

Iz donacije je obezbeđena biciklistička servisna stanica koja će se nalaziti na jednom od pravaca pružanja biciklističke staze u gradu.

Foto: www.ni.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Potpuna laž. Jel postoji neki zvaničan dokument, neki plan biciklističkih staza, procena korišćenja bicikla u natednih 10-20-50 godina? Ne postoji ništa, samo izjave političara kako kome i kadpadne nešto na pamet. Paoni ne mogu da završi biciklističku stazu do Niške banjeevo više id 10godina. Evo vi kao novinari pronađite podatak koliko koji grad u Srbiji ima biciklističkih staza, a onda to uporedite sa gradovima slične veličine u Evropi.

  2. Upravo sam odgledala prezentaciju Gorskog Kotara i setila se svih mesta u okolini Niša. Plače mi se.

  3. Ваша сервисна станица је волшебно нестала са бедема после само два дана. Вероватно на ремонт, после сликања!? Ко још вози бајс по бедему, пребројте мало бициклисте па дођите сами до закључка да ли је то потребно на тој локацији која је плавна после већих киша.

  4. Nestaće i biće uništeno za par dana. Garant. Kej je ionako u tom delu potpuno zapušten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com