Društvo

Niš u septembru dobija IT centar za startapove i inovativno preduzetništvo

Do kraja septembra Niš bi trebalo da dobije Centar za startapove i inovativno preduzetništvo, izjavio je ministar za inovacije i tehnologije Nenad Popović. Prilikom obilaska radova na izgradnji tog centra, Popović je istakao da je reč o izvanrednom projektu, navodeći da će mladi u njemu moći da pokažu svoju inventivnost i inovativnost.

“Radovi idu u predviđenim rokovima, finansiranje je obezbeđeno i sigurno je da će ovaj centar biti potpuno nešto novo za mlade u Nišu, mesto gde će oni moći da pokažu svoju inventivnost i inovativnost. Trend inovacija i novih tehnologija u Nišu je apsolutno prihvaćen od strane rukovodstva grada i od Elektronskog fakulteta koji su lideri u inovacijama, a Vlada Srbije će sigurno podržati ovakve projekte”, rekao je Popović.

Kako je izjavio, mladi više neće morati da odlaze u centre izvan Srbije, kao što su dosad radili, već će u svom gradu imati savremen i moderan centar za inovacije. Ovaj projekat je važan jer će navesti mlade inženjere da ostanu u svom gradu i da tu započnu startapove na polju inovacija i visokih tehnologija.

Plan je da se centar prostire  na 650 kvadratnih metara, a u njemu će biti smešteno 5 startapova sa 50 studenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com