DruštvoServisne

Niš u pripremama za obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji i obeležavanje 20 godina od početka bombardovanja, biće održan u nedelju 24. marta od 20 sati, na Trgu Kralja Milana u Nišu.

Centralnom skupu prisustvovaće državni vrh na čelu sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, najavljeno je na sajtu Predsedništva Srbije. Detalji programa još nisu poznati.

Generalna proba ceremonije biće održana u subotu 23. marta, kada će od 18:30 do 20 sati, u užem centru grada biti izvršena proba sirena za vazdušnu opasnost. Sirene će se oglasiti i u nedelju u 20 sati, kao deo zvaničnog programa.

U vreme održavanja generalne probe u subotu, i centralnog skupa u nedelju, u četiri zone u širem centru grada, biće isključena javna ulična rasveta.

Privremena izmena režima saobraćaja koja podrazumeva potpunu obustavu kretanja motornih vozila u nedelju 24. marta od 16 do 22 sata, važiće u sledećim ulicama:

– Vožda Кarađorđa, od raskrsnice „Sud“ do Trga Кralja Milana;

– Generala Milojka Lešjanina, od Trga Кralja Milana do raskrsnice „Ured“;

– 7. juli, od raskrsnice sa ulicom Кralja Stefana Prvovenčanog do Tvrđavskog mosta;

– Jadranska, od ulaza na poligon za obuku vozača do Univerzitetskog Trga;

– Кej Mike Paligorića, od raskrsnice sa Bulevarom 12. februar do Univerzitetskog Trga;

– Šumatovačka, od raskrsnice sa Univerzitetskim Trgom do raskrsnice sa ulicom Dobričkom;

– Đuke Dinić, od raskrsnice sa ulicom Dobričkom do raskrsnice sa Univerzitetskim Trgom;

– Ulica mladih, od raskrsnice sa ulicom 7. juli do Oficirskog doma;

– Orlovića Pavla, od raskrsnice sa ulicom 7. juli od raskrsnice sa ulicom Vožda Кarađorđa;

– Lole Ribara, od raskrsnice sa ulicom 7. juli do raskrsnice sa ulicom Milentijevom;

– Jeronimova, od raskrsnice sa ulicom Lole Ribara do raskrsnice sa ulicom Orlovića Pavla;

– Milentijeva, „slepi“ deo od raskrsnice sa ulicom Lole Ribara do Oficirskog doma;

– Strahinjića Bana, od raskrsnice sa ulicom Vožda Кarađorđa do raskrsnice sa ulicom 7. juli.

U istom vremenskom periodu biće potpuno obustavljeno pešačko kretanje preko Tvrđavskog mosta.

Izmene u režimu parkiranja

Izmena će biti i u režimu parkiranja. Na dan održavanja centralnog skupa u periodu od 7 ujutru do 10 sati uveče parkiranje će biti zabranjeno na sledećim lokacijama i ulicama:

– Lole Ribara, od raskrsnice sa ulicom 7. juli do raskrsnice sa ulicom Milentijevom;

– Orlovića Pavla, od raskrsnice sa ulicom 7. juli do Oficirskog doma;

– Jeronimova, od raskrsnice sa ulicom Lole Ribara do raskrsnice sa ulicom Orlovića Pavla;

– Milentijeva, „slepi“ deo od raskrsnice sa ulicom Lole Ribara do Oficiskog doma;

– Strahinjića Bana, od raskrsnice sa ulicom Vožda Кarađorđa do raskrsnice sa ulicom 7. juli;

– 7 juli, od raskrsnice sa ulicom Orlovića Pavla do Tvrđavskog mosta.

Za parking sa prilazom iz ulice 7. juli (parking kod Tvrđavskog mosta), zabrana parkiranja važi od četvrtka, 21. marta, i trajaće do nedelje 24. marta u 22 časa.

U definisanom vremenu, mimo utvrđenog režima, dozvoljava se parkiranje samo vozilima pod pratnjom, službenim i akreditovanim vozilima. U vremenu privremene izmene režima saobraćaja, mimo utvrđenog režima, dozvoljava se kretanje vozilima pod pratnjom, službenim i akreditovanim vozilima i vozilima hitnih intervencija.

Nadležni organ za neposrednu kontrolu saobraćaja može definisano vreme promeniti u zavisnosti od bezbedonosne procene, a JP Direkcija za izgradnju grada će privremenu izmenu režima saobraćaja realizovati postavljanjem odgovarajuće privremene saobraćajne signalizacije.

Izmene u režimu Javnog gradskog prevoza

Autobusi javnog gradskog prevoza će u nedelju 24. marta, saobraćati po nedeljnom redu vožnje, uz pojačane polaske u vreme neposredno pre i nakon završetka skupa.

Potpuna obustava saobraćaja u ulicama Generala Milojka Lešjanina i Vožda Кarađorđa na potezu od „Ureda“ do „Suda“ biće na snazi u periodu od 16 do 22 sata.

Trase linija javnog prevoza u navedenom periodu biće preusmerene na sledeći način:

-u smeru od „Ureda“ ka „Sudu“, za linije broj 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 13, 14 preko Trga kralja Aleksandra, Trga Pavla Stojkovića, Cara Dušana, Sinđelićev trg do raskrnice „Sud“, i dalje redovnom trasom;

-u smeru od „Suda“ ka „Uredu“, za linije broj 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 13 od raskrsnice „Sud“ Sinđelićev trg, Nikole Pašića do Trga kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Prigradske linije broj 18, 19, 20, 20L, 21, 21L, 22, 23, 23L, 23К, 37 u smeru ka prigradskoj autobuskoj stanici, od raskrsnice „Sud“ preusmeriti ulicama: Stefana Prvovenčanog, Most mladosti, Bulevar Nikole Tesle, Aleksandra Medvedeva, Bulevar 12. februar. U odlasku sa autobuske stanice ka prigradskim naseljima navedene prigradske linije preusmeriti na isti način, ulicama: Bulevar 12. februar, Aleksandra Medvedeva, Bulevar Nikole Tesle, Most mladosti, Stefana Prvovenčanog do raskrsnice „Sud“ i nadalje redovnom.

Prigradske linije broj 14, 14A, 15, 16, 17 i 17L umesto Jadranske i Šumatovačke ulice u  saobraćaće će do raskrsnice Pantelejska-Jadranska i ulicama Bulevar Nikole Tesle, Aleksandra Medvedeva, Bulevar 12. februar do prigradske autobuske stanice i obrnuto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com