DruštvoServisne

Niš spreman za zimu

Ove zime za održavanje i čišćenje ulica i puteva u Nišu i okolini biće angažovano više vozila i mehanizacije, istakao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji je juče obišao JKP “Mediana” zaduženo za čišćenje snega u zimskom periodu i izvršio smotru mehanizacije.

“Kada znamo da je JKP “Mediana” prošle zime kupila veliki broj novih kamiona i opremu za čišćenje snega i uz mehanizaciju kojom raspolažu i druga preduzeća koja su angažovana za ovaj posao, ubeđen sam da Nišlije ove zime neće imati problema sa snegom“, rekao je Gradonačelnik Bulatović.

Ove godine “Mediana” nikad spremnija ne ulazi u novu zimsku sezonu.

Foto: V. P.

“Svi kapaciteti kojima raspolažemo su duplirani. Kupljeno je šest novih kamiona, tu su dva nova traktora opremljena i posipačima i raonicima, a što se  tiče dežurstva, od početka zimske sezone dežuraće se 24 sata”, kaže Saša Matić iz JKP “Mediana”.

Prema njegovim rečima dežuraće 10 ekipa kada nema padavina. U vreme padavina 19 ekipa mogu da reaguju svakog trenutka.

“Na lageru imamo i 1.700 tona soli koju ćemo da delimo po opštinama. Tu će se nalaziti punktovi gde će građani moći da preuzmu so u slučaju velike zime”, kaže Matić.

Novi kamioni imaju raonike i posipače, ali su za potrebe zimske službe transformisana i vozila iz javne higijene i zelenila.

Foto: V. P.

“Mala vozila koja sada koristi javna higijena  služiće  za čišćenje trgova, a vozila iz zelenila za čišćenje parkova. Ova vozila su važna i za čišćenje treće zone i ulice trećeg prioriteta”, dodaje Saša Matić.

U pogon će biti stavljeni i čistači snega sa mostova. Ova vozila mogu da uđu i u male ulice i počiste sneg i u njima ukoliko građani  ne budu nepropisno parkirali automobile. Oni će se koristiti i za čišćenje trotoara.

Saša Matić kaže da zimska dežurstva počinju 15. novembra. Ekipe dežuraju 24 sata i one su svakog trenutka spremne da reaguju, a dežurstva se završavaju 31. marta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com