Društvo

Niš spreman za doček! Novu godinu će uz Harisa Džinovića na trgu u Nišu dočekati i turisti iz susednih republika

Da je Niš postao atraktivna destinacija u toku novogodišnjeg praznia, ali i da će veliki broj građana ne samo Srbije, već i susednih republika dočekati Novu godinu baš u našem gradu, svedoči podatak da su svi smeštajni kapaciteti popunjeni.

 

Adriana Anastasov, većnica za kulturu i turizam

“Već sada imamo veliki broj posetilaca iz Bugarske, Makedonije, Rumunije, Turske.

To znamo na osnovu podataka hotela koji su popunjeni, ali i zbog toga što svi oni već obilaze Arheološko nalazište Medijana.

Zadovoljni su i izborom pevača”, rekla je Adriana Anastasov.

Večernji novogodišnji program u centru Niša počinje sa Crnim Mambama u 21:30h. Nakon toga Nišlije očekuje koncert Harisa Džinovića. Prema rečima većnice za kulturu i turizam pripremljen je i vatromet za ponoć i mnoge druge zanimljivosti. I vreme nam ide na ruku, pa se očekuje da gradski trg bude pun.

Foto: M.V.

“Zadovoljna sam i programom koji organizuje Turistička organizacija Niša. Zajedno smo planirali da bude mnogo više kulturnih sadržaja u odnosu na prethodne godine. Dali smo sve od sebe, a ogroman broj turista govori da je Niš atraktivan ove godine”, kazala je Anastasov.

Trenutno se u Nišu nalazi preko 10.000 turista. Hotelski kapaciteti su popunjeni, vlasnici restorana su izuzetno zadovoljni sa dočekom za Novu godinu.

“Ne čudi me što je interesovanje veliko, ove godine, jer nakon dve godine pandemije koronavirusom, možemo da realizujemo planirane programe u potpunosti. Imamo puno toga da ponudimo i što se tiče kulturnog nasleđa, ali i ugostiteljstva, razonode i zabave”, istakla je gradska većnica.

Ona je pozvala Nišlije da dođu na Trg i dočekaju Novu godinu, poželela im dobro zdravlje i da nam svima naredna godina bude mnogo bolja i uspešnija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com