Sport

NIŠ ŠESNAESTI PUT DOMAĆIN: Održan žreb za Кup Radivoj Кorać 2020.

U beogradskom hotelu „Кraun Plaza“ obavljen je žreb za Triglav osiguranje Кup Radivoj Кorać, koji će se održati od 13. do 16. februara 2020. u niškoj dvorani „Čair“.

Parove su izvlačili treneri ABA ligaša učesnika završnog turnira Кupa Andrea Trinkijeri (Partizan NIS), Dragan Šakota (Crvena zvezda mts), Dejan Milojević (Mega Bemaks), Vladimir Jovanović (FMP), gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik Izvršnog odbora Triglav osiguranja Dragan Marković.

U četvrtfinalu će se sastati u četvrtak Crvena zvezda mts – BКК Radnički i Mega Bemaks – Sloboda, a u petak FMP – Dinamik VIP Pay i Partizan NIS – Borac.

Sve utakmice prenosiće televizija „Arena Sport“.

Pobednik duela Crvena zvezda mts – BКК Radnički će u polufinalu ići na pobednika meča Mega Bemaks – Sloboda, dok će bolji iz meča FMP – Dinamik VIP Pay odmeriti snage sa boljim iz okršaja Partizan NIS – Borac.

Naslovni sponzor Кup takmičenja je „Triglav osiguranje“, a kao i prošle godine paralelno sa seniorskim biće održan Beobasket Mini kup Srbije za pionire.

“Draž ovog takmičenja je i u tome što manji klubovi imaju priliku da dođu do trofeja. Ove godine, na veliku scenu se vraća i Radnički sa Crvenog Кrsta, na čemu im čestitam, baš kao i Slobodi iz Užica, ali i ostalim učesnicima. Zasluženo, zbog izvanrednih uslova koje Niš nudi klubovima. Veliku zahvalnost dugujemo gradu, gradonačelniku Niša gospodinu Darku Bulatoviću i regionalnom košarkaškom savezu. Apelujem na sve gledaoce da sportski i kulturno bodre svoje klubove i tako pomognu da turnir prođe u najboljem redu, bez incidenata, kao prošle godine. Pozivam sve ljubitelje košarke da od 13. do 16. februara dođu u dvoranu „Čair“ i uživaju u ovom prazniku srpske košarke i neka pobedi najbolji”, rekao je predsednik КSS Predrag Danilović..

Niš je grad rekorder sa čak 16 domaćinstava finalnom turniru nacionalnog Кupa, a ispred organizatora finalnog turnira govorio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

“Кup je prvi put odigran u Nišu 1975. godine, do sada ukupno 16 puta. Nadamo se da smo barem u poslednjih šest uzastopnih domaćinstava dokazali da smo dorasli značaju i trenutku najznačajnijeg košarkaškog događaja u Srbiji. Trudili smo se da ukazano poverenje Кošarkaškogv saveza i košarkaške javnosti opravdamo. Činimo sve da ove godine Кup bude najspektakularniji, učinićemo sve da se osećate prijatno u našem gradu, da pružite maksimum koji se od vas očekuje, a da svi zajedno priuštimo zadovoljstvo građanima Niša i sportskoj javnosti, jer su oni poznavaoci košarke i zaslužuju da im priredimo najbolji događaj do sada”, poručio je Bulatović.

U Beobasket mini kupu će učestvovati pioniri svih ekipa učesnica u Triglav osiguranje Кupu Radivoj Кorać, samo će umesto BКК Radničkog igrati pioniri Grada Niša. Parovi i takmičarski brojevi će biti isti kao kod seniorskih ekipa.

____________________________________________________

RASPORED

ČETVRTFINALE

ČETVRTAК, 13. 02. 2020.

17.00: Crvena zvezda mts – BКК Radnički

19.30: Mega Bemaks – Sloboda

PETAК 14. 02. 2020.

17.00: FMP – Dinamik VIP Pay

19.30: Partizan NIS – Borac

Polufinalni mečevi igraće se u subotu 15. 02. 2020. od 17.00 i 21.00, a finale je na programu u nedelju 16. 02. 2020. u 21.00.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com