Ako vam plejer ne radi kliknite ovde...

Sport

Niš se priprema za Evropsko prvenstvo za košarkašice. Najviše gostiju očekuje se iz Slovenije

Evropsko prvenstvo za košarkašice biće održano u Srbiji i Letoniji od od 27. juna do 7. jula 2019. Grupa C igraće se u Nišu, a Grad Niš i Regionalni košarkaški savez Istočne Srbije, biće domaćini košarkašicama, ali i gostima, iz Slovenije, Mađarske, Italije i Turske.

„Važno je reći da je Evropsko prvenstvo za košarkašice najveće takmičenje koje se ove godine dešava u Srbiji, a Niš je domaćin te jedne grupne faze. Mi spremamo, naravno, sprema se i Sportski centar Čair gde će biti zamenjena podloga, parket“, rekao je predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije Uroš Parlić.

On je istakao da je u celu organizaciju uključena i Turistička organizacija Niš, jer, prema njihovim procenama, Niš bi u toku prvenstva trebalo da poseti između 1.000 i 2.000 ljudi. Najviše se gostiju očekuju iz Slovenije.

Bilbord u Sloveniji

„Slovenci već „podižu temperaturu“ vezano za takmičenje. Nedavno su dolazili predstavnici svih reprezentacija u Niš. Svi su zadovoljni zatečenim stanjem i tokom priprema“, kazao je Parlić.

Parlić je na kraju razgovora dodao da se Niš, Zrenjanin i Beograd ozbiljno pripremaju za takmičenje, ali i to da će naš grad sigurno imati koristi od svega toga.

Preliminarni raspored utakmica, predlog FIBA

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close