Društvo

Niš se predstavio na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu (VIDEO)

Turistička organizacija Niša se u subotu, 23. februara predstavila na Međunarodnom  sajmu turizma u Beogradu. U okviru predstavljanja održana je promocija Niša kao grada koji ima bogato istorijsko ali i kukturno nasleđe, spomenike kojima se ponosi i koji privlače pažnju kako domaćih tako i stranih turista.

Uz sve to, Niš je grad, a to ističu svi koji su u njemu boravili, koji nudi nezaboravnu  kuhinju “začinjenu” tradicionalnim jelima sa ovog podneblja, zabavu i mogućnosti za avanturu, sport i boravak u prirodi. Na sajmu je promovisan i burek kao lokalni brend kao i manifestacija “Dani bureka” koja privlači sve više i majstore ove “poslastice” iz susednih zemalja. Promociji Niša na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu prisustvovao je i gradonačelnik Darko Bulatović.

Bulatović je istako da će grad nastaviti da ulaže u turizam, a da je tako pokazuje i to što se privodi kraju uređenje nalazišta Mediana, uređuje se Tvrđava, a pri kraju su i radovi na Vizitorskom centru Cerjanske pećine koja je privlačna i za turiste, ali  i speleologe.

Za povećan broj turista koji borave u Nišu veliku zaslugu ima i aerodrom preko koga najviše stiže stranih turista. Za njih, ali i za ostale posetioce na aerodromu je nedavno otvoren i Turistički kutak TON-a gde putnici koji dolaze u Niš mogu da dobiju sve podatke o smeštaju u gradu, o lokalitetima koje treba posetiti, o mestima gde se mogu probati specijaliteti ovog kraja, ali i o tome kako stići do željenih odredišta.

Da se Niš na turističkoj mapi ispisuje sve krupnijim slovima potvrđuju i statistički podaci o poseti turista. Samo u prošloj godini taj broj  je uvećan za skoro 20 odsto u odnosu na 2017. godinu. Kako bi se taj trend nastvio, kaže direktor TON-a Uroš Parlić, Niš se već predstavio u Moskvi, Bratislavi, Beču, Ljubljani, Sofiji i nekoliko drugih evropskih prestonica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com