Društvo

Niš prvi posle Beograda dobija SКIP (Srpsko-korejski informatičko-pristupni) centar (VIDEO)

Grad Niš, prvi je grad posle Beograda koji će dobiti SKIP Centar, odnosno Srpsko-korejski informatičko-pristupni centar. Uspostavljanjem SКIP Centra, osim usavršavanja državnih službenika, otvaraju se vrata i građanima i start-ap kompanijama koji će imati besplatan pristup svim uslugama centra.

 

“Cilj Centra je da, u sopstvenom visoko tehnološki opremljenom prostoru, omogući besplatan pristup i upoznavanje sa dostignućima informaciono-komunikacionih tehnologija, posebno sa uslugama elektronske uprave koje podižu tehnološku pismenost opšte populacije”, napisala je gradonačelnica Niša na zvaničnoj FB strani.

Dušan Radivojević, direktor Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj i projekte

Prema rečima Dušana Radivojevića, direktora Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj, najbitnije je da je korejska ambasada prepoznala Niš kao bitne partnere, jer će Grad Niš dobiti SKIP centar odmah posle Beograda, što je izuzetno bitno za grad.

Da podsetimo, da će uz podršku Republike Koreje, u Nišu biti otvoren Srpsko-korejski informatičko-pristupni (SKIP) centar najavljeno je još pre dve godine i to okarakterisano kao dokaz je međusobnog prijateljstva i uspešne saradnje.

Vlada Republike Koreje će za otvaranje novog centra donirati 250.000 evra, saopštilo je tada Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Prvi takav centar, koji radi u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i namenjen je za obuku državnih službenika i zainteresovanih građana u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, otvoren je u Beogradu. SKIP centar je dve godine za redom dobio priznanje da je najuspešniji centar ovog tipa na svetu od ukupno 60 centara koji funkcionišu zahvaljujući podršci Republike Koreje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com