Društvo

Niš priprema Halu Čair za smeštaj inficiranih koronavirusom

Grad Niš je po uputstgvu Кriznog štaba i Vlade Srbije, pripremio prostor u sportskoj hali Čair za smeštaj, u slučaju potrebe, 1000 osoba inficiranim virusom Covid – 19.

“Obezbeđen je dovoljan broj toaleta, kupatila, internet i priključaka za električnu energiju, a dalje opremanje krevetima i medicinskom opremom u nadležnosti je Vojske i medicinskih ustanova. U slučaju potrebe, Grad je spreman da za ovu namenu opremi i dodatne prostore”, istakao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Foto: Facebook gradonačelnika Niša

 

U slučaju da ima potrebe, biće opremljene i hale škola Mika Antić i Duško Radović, dodao je gradonačelnik.

Prof. dr Žarko Ranković, koordinator Štaba za vanredne siutacije ističe da će pored svakog kreveta biti obezbeđena natkasna, internet, veći broj toaleta, ali i više televizora.

“Odvojićemo prostor za žene sa decom. Moramo shvatiti da je svrha ovoga da sprečimo dalje širenje zaraze virusom. U ovom trenutku nisu predviđeni paravani, već nam je potreban prostor. Oni koji budu smešteni ovde imaće dvadesetčetvoročasovni nadzor lekara”, rekao je Ranković.

 

U slučaju da ima potrebe, biće opremljene i hale škola Mika Antić i Duško Radović, dodao je gradonačelnik.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com