Društvo

Niš prepun gostiju, suveniri i za bugarski lev

Za predstojeće novogodišnje praznike očekuje da bude popunjeno 90 odsto smeštajnih kapaciteta u Nišu, a u hotelima, hostelima i drugim objekti je preko 5.000 ležajeva, izjavio je Direktor Turističke organizacije Niš (TON) Uroš Parlić

“Najveći broj turista dolazi iz Bugarske, Grčke, ali imamo i brojne goste iz Nemačke, Švedske, Slovačke, Turske i Italije. Više od trećine gostiju u vreme novogdišnjih praznika su iz susedne Bugarske”, rekao je Parlić.

Prema njegovim rečima, TON već nekoliko godina promoviše Niš u Bugarskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Slovačkoj i to sada daje rezultate, a rezultate daje i digitalna kampanja koju ta organizacija radi preko interneta.

“Osim odlične atmosfere, strance u Niš privlači i bogato istorijsko nasledje. Mnogi dolaze da vide Ćele-kulu, Medijanu, Logor na Crvenom krstu, Arheološku salu”, izjavio je Parlić.

On je rekao da informativni centri TON-a raditi danas kao i 1. i 2. januara, a u to vreme biće otvoreni i muzeji.

 

Kako je kazao Parlić četiri godine zaredom Niš beleži rast broja turista, a na osnovu rezultata ostvarenih u prvih deset meseci, očekuje se da će ovogodišnji broj noćenja u gradu dostići ove godine brojku od 220.000 što predstavlja rast od 17 odsto u odnosu na prošlu godinu.

U 2017. godini, dodao je Parlić, Niš je posetilo 106.000 turista, a zabeleženo je 200.000 noćenja. Doček Nove godine u niškim restoranima i kafanama košta od 30 do 70 evra, dok će na centralnom gradskom trgu pevati Leksington bend i željko Vasić.

Prodavci suvenira u Nišu prilagodili su se ovih dana gostima tako da suvenire prodaju ne samo za dinare već i za levove.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com