Društvo

Niš ovog leta bez obilazaka otvorenim turističkim autobusom

Turisti u Nišu tokom leta neće moći da obilaze grad otvorenim turističkim autobusom, jer iznajmljivanje autobusa nije planirano budžetom grada Niša za ovu godinu, rekli su u Turističkoj organizaciji Niša (TON).

Prema rečima direktorke TON Dragane Božić, minulog oktobra, kada je planiran budžet za ovu godinu, niko nije mogao da predvidi da će se epidemija korone smiriti i turisti vratiti u Niš.

Božić je kazala da veruje da će TON moći oktobra da predvidi budžetska sredstva i da narednog leta organizuje vožnju gradom otvorenim turističkim autobusom. Turisti su mogli da obilaze Niš autobusom sa otvorenim krovom tokom leta 2019. godine, a već naredne godine odustalo se od obilazaka zbog epidemije korona virusa.

Panoramsko razgledanje grada organizovano je tri puta dnevno, a trajalo je oko 80 minuta i koštalo je za odrasle 400 dinara, dok je karta za decu bila 250 dinara. Tokom panoramske vožnje turisti su mogli da vide sve značajnije spomenike iz niške istorije poput Tvrdjave, Koncentracionog logora Crveni krst i Ćele Kule, kao i centar Niša i Niške Banje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com