Kolumna

Niš na vodi – Još samo to da unovčimo

Nešto više od pola sata jačeg pljuska bilo je dovoljno da Zetskom ulicom od Gradske pivare pa čak do ulaza u stari Klinički centar poteče prava reka.

Da imamo dobre turističke menadžere kao što nemamo, na ovom potezu mogli bismo da napravimo i malu Veneciju, obezbedimo nekoliko gondola i zarađujemo prevozeći putnike.

Na pregled bez čamca ili dubokih gumenih čizama nije se moglo ni u starom Kliničkom centru. Najkritičnije je bilo u Dečijoj klinici ali ne mogu ni da zamislim kako je bilo stanovnicima Zetske koji su džakovima punim peska branili svoje kuće, ali na žalost bezuspešno.

Zetska ulica je očigledan primer šta nam je doneo urbanistički haos u gradu. Građevinskim investitorima dozvole se izdaju po svaku cenu. Da li postojeći kolektori mogu da podrže izgradnju novih stambenih jedinica sa 50, 100 ili 200 stanova, da li ima dovoljno parking mesta, nikoga nije briga.

Novac je postao imperativ za gradsku vlast. Stambene jedinice niču kao pečurke posle kiše. Pre samo pet godina sa 40 miliona dinara finansirana je izgradnja Južnog kolektora, čime je tadašnje rukovodstvo najavaljivalo da će biti rešen problem Zetske ulice.

Vidimo kako je rešen

Kako reče u komentaru na društvenim mrežama jedan naš sugrađanin “živimo u jednu debilanu”.

Iznad gradske pivare sagrađeno je velelepno naselje sa preko 550 stanova. Na potezu od Zetske prema novom Kliničkom centru u poprečnim ulicama gradi se na desetine stambenih jedinica. U neposrednoj blizini na prostoru stare ciglane zida se još jedan veliki stambeni kompleks.

Da li kanalizacija sa takvim prečnikom može da primi svu tu količinu vode? Ne verujem.

Nisam protiv razvoja Niša ali kao potpredsednik Zdrave Srbije jesam za zdravo razvijanje grada. Treba jasno definisati oblasti gde stambene jedinice mogu da se grade. U skladu sa tim proširiti infrastrukturu. Nekakav red mora da postoji.

Ako se ovakav trend nastavi, u mnogim delovima grada biće nam potrebni čamci.

Tada ćemo i mi konačno dobiti jedno elitno naselje, Niš na vodi!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com