Društvo

Niš na konferenciji u Tirani o ostvarivanju Zelene agende

Na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji zemalja Zapadnog Balkana u Tirani, na kojoj učestvuje gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, traga se za rešenjima za pametne, sigurne i zelene gradove.

Niš je jedini grad učesnik iz Srbije na konferenciji na kojoj je gradonačelnica Niša panelista o temi „Zagađenje vazduha, upravljanje otpadom i važnost recikliranja“.

Učesnici skupa su gradonačelnici Sarajeva, Bara, Tirane, Banja Luke, Strumice, Budimpešte, Кotora, Mostara, kao i renomirane kompanije koje se bave tim oblastima u svetu.

Prisutno je više stotina učesnika koji će pokušati da odgovore na pitanja šta su njihovi gradovi postigli u pomenutoj oblasti.

Srbija je usvojila Deklaraciju zelene agende na Кonferenciji u Sofiji oktobra 2020. godine.

Zemlje regiona su priznale Evropski zeleni dogovor kao novu strategiju u cilju moderne, klimatski neutralne i konkurentne ekonomije koja efikasno koristi resurse, a Srbija je već preduzela konkretne korake u tom pravcu. Važnu ulogu u ostvarivanju usvojene Zelene agende imaju jedinice lokalne samouprave.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com