Društvo

Niš na “Forbsovoj” listi pet potcenjenih gradova koje treba posetiti na Balkanu

Američki biznis magazin Forbes objavio  je listu “Pet potcenjenih gradova koje treba posetiti širom Balkana” na kojoj se pored Varne u Bugarskoj, Berata u Albaniji, Ohrida u Severnoj Makedoniji i Doboja u Bosni i Hercegovini našao i Niš.

“U južnim krajevima Srbije, grad Niš je dao izričito velik broj rimskih careva, a legendarni Konstantin Veliki bio je jedan od mnogih vladara koji potiču iz tog grada. U modernom dobu postoji bogat niz istorijskih građevina i znamenitosti koje treba otkriti, u rasponu od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele kule, jezive građevine ukrašene lobanjama srpskih pobunjenika koji su izgubili živote u neuspelom ustanku protiv Osmanskog carstva.Pored bogatstva istorijskih atrakcija, Niš je takođe dom predivne scene hrane, bez malog broja vrhunskih restorana koji rade u centru grada”
, navodi se u opisu teksta.

Foto: Printscreen/ Forbs

Na početku teksta teksta navodi da je Balkansko poluostrvo savršeno za dug odmor zbog slikovitih plaža, visokih planina, niza drevnih znamenitosti koje treba istražiti, ali i zbog toga što su delovi regiona u velikoj meri van radara za međunarodne turiste.

Podsetimo, Niš je pre nekoliko godina kao značajnu turističku destinaciju preporučio i britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel u tekstu „Srbija: mesto gde treba biti”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com