Društvo

Niš među fascinantnim predelima Srbije zabeleženim kamerom Dušana Stojanovića (VIDEO)

Bovansko jezero, Drvengrad, Kopaonik, Vlasinsko jezero, Krupajsko vrelo, Vrmdža, Rtanj, Ozren, kao i mnogi gradovi Srbije među kojim i Niš, neki su od mesta u kojima je Dušan Stojančević svojom kamerom zabeležio kadrove koji nikog ne ostave ravnodušnim.

Dušan je, naime, napravio video pod nazivom „Jedan dan u Srbiji“, u kom je spojio najleše destinacije u sva četiri godišnja doba, kombinujući timelapse, hiperlapse i bespilotnih snimaka, prikupljenih u periodu od više od dve godine.

Inženjer prehrambene tehnologije po struci i preduzetnik koji u slobodno vreme inspiriše, Dušan je objasnio odakle ideja za ovaj video koji je, kako kaže, snimao oko 80 dana.

„Ideja za snimanje Srbije je prirodni put posle snimanja filma o Beogradu „A Day in Belgrade“. Srbija je bila dosta zahtevnija, jer ima stvarno puno mesta za obići i nažalost ne moze sve da se stavi u 2-3 minuta videa, tako da se izvinjavam svima koji svoje mesto nisu videli u filmu. Snimao sam 70-80 dana u periodu dužem od dve godine i nekih mesec dana sređivao snimke i samu montažu. Trajalo je duže nego što sam planirao jer sam ipak sam sve finansirao, ali reakcije su odlične tako da sam zadovoljan“, kaže on.

On dodaje da su ga mnoga mesta fascinirala tokom snimanja, a Uvac je, kaže, na prvom mestu nešto što bi svako trebalo da vidi bar jednom u životu.

Dušan je već stekao svetsku popularnost projektom Mikrokosmos kapljica odnosno Droplet Microcosmos – The World in a Drop of Water koji je objavio i BBC.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com