Sport

Niš lider u adaptivnom plivanju

Asocijacija adaptivnog plivanja Srbije – ADAPTS uz pomoć Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, a u saradnji sa GO Pantelej, Srpskim plivačkim savezom za osobe sa invaliditetom i Gradskim udruženjem za pomoć osobama sa autizmom – Niš po peti put organizovala je seminar iz adaptivnog plivanja.

Seminar na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu

Učestvovalo je oko 200 plivačkih trenera, nastavnika fizičkog vaspitanja, specijalnih edukatora, rehabilitatora i fizioterapeuta iz celog sveta i koji su u Nišu usvojili  nova znanja  fizičkog vežbanja i plivanja.

„U zavisnosti od stepena autizma deteta zavisi kako će pruhvatiti vodenu sredinu, ali se razvija bolja morotika deteta“, Saša Kostić, trener adaptivnog plivanja – Malta.

U Nišu se sa adaptivnim plivanjem počelo 2009. godine i do danas je postao inkubator znanja na svetskom nivou.

„Nastavićemo i ubuduće da brinemo o onima kojima je pomoć potrebna. To pokazuju i opredeljna sredstva koja su veća u odnosu na poršlu godina za osobe sa invaliditetom. Naredne godine posebnu pažnju ćemo posvetiti socijlano ugroženima i ljduima sa posebnim potrebama“, kaže predsednik GO Pantelej, Bratimir Vasiljević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com