DruštvoSport

NIŠ je sinoć bio SPORTSKI CENTAR SVETA: Nagrađeni najbolji sportisti grada u društvu velikana (FOTO+VIDEO)

Tuta, Piksi, Dejan Savić, Kari, Štefanek, Jović, Ranđelović i Sonja Vasić u Nišu dobili priznanja

Za najboljeg sportistu Niša u ovoj godini proglašena je Staša Gejo, članica Planinarsko alpinističkog-ekspedicijskog kluba Niš, dok je za najbolji sportski kolektiv izabran džudo klub Kinezis. Za sportsku ličnost Niša izabran je Dragan Stojković Piksi, dok je prvi put dodeljen i Sportski Gran pri koji je pripao Savi Ranđeloviću, zlatnom vaterpolisti Srbije. Dodeljena je i nagrada “Sportsko srce za 2021.” koja je uručena Nišliji, košarkaškom reprezentativcu Stefanu Joviću.

Sekcija sportskih novinara Niša tradicionalno je – 43. put izabrala najbolje. Proglašeni su najbolji u kategorijama najbolji sportista, mladi sportista i kolektiv.

U najužoj konkurenciji za najboljeg sportistu Niša bili su članica PAEK Niš Staša Gejo, Miroslav Kocić doskorašnji rukometaš Železničara i član Karate kluba ELID Andrija Stanković.

Foto: Goran Ćopić

Staša Gejo osvajačica je bronzanih medalja na Svetskom prvenstvu i Svetskom kupu u Insbruku. Sa Masters takmičenja u bolderu donela je srebrnu medalju. Prvakinja je Srbije u bolderu, a dva puta bila je prva na Prvenstvu u disciplini težinsko penjanje na prirodnim stenama, po četvrti put je izabrana za najboljeg sportistu grada.

Mihajlo Stefanović, Igor Vračar i Đorđe Petrović bili su u najužem izboru za mladog sportistu.

Foto: Goran Ćopić

Igor Vračar iz UDŽK Kinezis deseti je junior na svetskoj rang-listi u kategoriji do 100 kg, u jednom periodu bio je i na drugom mestu. Vračar je na Evropskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju, dok je sa svetskih kupova u Sarajevu i Bukureštu donosio bronze. Član je ekipe koja je osvojila treće mesto u Superligi Srbije, on je izabran za najboljeg mladog sportistu grada na Nišavi.

Ženski rukometni klub Naisa, UDžK Kinezis i Gimnastički klub Niš kandidati su za sportski kolektiv godine.

Univerzitetski džudo klub Kinezis osvojio je treće mesto u Superligi. Kinezis je proglašen za najbolju ekipu na Prvenstvu Srbije za mlađe seniore i Prvenstvu Srbije za juniore, dok je na pojedinačnom seniorskom šampionatu Kinezis bio četvrti po broju osvojenih medalja, upravo ovaj klub izabran je za najbolji sportski kolektiv.

Foto: Goran Ćopić; Dušan Jocić, predsednik Sekcije sportskih novinara i Dragan Stojković Piksi

Nagrade i priznanja su kući poneli i Zoran Živković Tuta, Svetislav Kari Pešić, Dejan Savić, Davor Štefanek, Sonja Vasić, Sava Ranđelović, Stefan Jović i selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi, koji je izlazeći da pozdravi okupljene rekao da mu je drago što je večeras tu jer dolazi u najlepši grad.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dobio je nagradu za „Sportsku ličnost godine Niša“ za 2021. godine.

 

Za sportskog novinara godine kolege su izabrale novinarku Niške televizije, portala Sport juga i urednicu emisije „Telesport+“ Kristinu Krstić.

Sekcija sportskih novinara Niša bez prekida, 43 godine, organizuje Izbor za sportiste godine Niša. Manifestacija je jedinstvena po tradiciji, brojnosti gostiju, ali i samom proglašenju. Odluku o najboljima donosi jedinstveni žiri koji, osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja „Sportista godine Niša“.

Foto: Goran Ćopić; Sekcija sportskih novinara Niša

Redakcija SPORT JUGA pripremila je snimak ove gala večeri. Uživajte.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com