Zdravlje

Niš je sinoć bio najzagađeniji grad u Evropi

Grad Niš juče je u večernjim časovima bio najzagađeniji grad u Evropi, pokazuju podaci stranih sajtova za merenje zagađenja vazduha. Po njima je u jednom trenutku izmereno zagađenje u Nišu bilo 343, a u drugom čak 437 jedinica po AQI (međunarodnom indeksu zagađenja), navodi sajt vesti-online.com.

Zagađenje se tokom noći smanjilo, pa je sada nešto manje (217, po najnovijim podacima), ali Beograd se u međuvremenu na listi najzagađenijih većih svetskih gradova sa šestog popeo na 5. mesto.

Niš je sinoć spadao u kategoriju zagađenja „Opasno“. To znači, kako stoji u pojašnjenju, da svaka osoba može doživeti ozbiljnije zdravstvene efekte.

Visoka temperatura kad joj vreme nije u decembru, nedostatak vetra koji bi pročistio vazduh, saobraćaj, grejanje na čvrsto gorivo, sve to je dovelo do izrazito loše situacije u Srbiji, ai i regionu.

Niš je jutros i dalje najzagađeniji grad u Srbiji sa indeksom od 217, dok je u regionu trenutno alarmantno u Nikšiću i Pljevljama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com