DruštvoEkonomija

Niš je prvi grad čije su se linije gradskog prevoza našle na Google Maps Tranzit navigaciji

Niš je prvi grad u Srbiji u kojem ćete moći preko Google Maps Tranzit aplikacije, videti kako da stignete s jednog na drugi deo grada uz pomoć gradskog prevoza. Ova mogućnost će najznačajnija biti turistima i posetiocima našeg grada koji nisu iz Niša.

Više nećete morati nikoga da pitate kako da stignete do određene lokacije uz pomoć gradskog prevoza. Sada će vam biti mnogo lakše, jer ćete rutu imati na već postojećoj aplikaciji u vašem telefonu Google Maps.

 

Milan Milić, direktor Direkcije za javni gradski prevoz

„Ovo je rezultat saradnje Googla i Direkcije za javni prevoz grada Niša  i svi smo jako zadovoljni što smo uspeli nakon više meseci da implementiramo ovu uslugu. Aplikacija funkconiše tako što korisnik može da unese početno i krajnje odredište, odredite koji prevoz ćete da koristite i ona će sama povezati ta dva odredišta i dati uputstva kako stići do najbliže stanice, koji autobus treba sačekati, ako mu je pobegao autobus videće kada će stići sledići, koliko stanica ima, koliko ćete putovati“, objašnjava Niškim Vestima direktor Direkcije Milan Milić.

Google Tranzit najčešće koriste turisti, jer je ova aplikacija već uobičajena u velikim turističkim gradovima. Zahvaljujući low cost kompanijama i Niš je postao interesantan turistima, a njima je javni prevoz primarni način kretanja kroz grad, istakao je Milić.

„Turisti sada ne moraju da gledaju da li na stajalištu ima istaknut red vožnje, da čitaju ćirilične natpise, a možda ne znaju ćirilicu, potreban im je samo telefon“, naglasio je Milić.

Google Transit je deo servisa Google Maps i nudi korisnicima da u realnom vremenu saznaju kako da koristeći usluge gradskog prevoza stignu iz jednog dela grada u drugi.

Moguće ga je koristiti širom sveta, a što se tiče našeg okruženja dostupan je u Budimpešti, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Sofiji, kao i u desetak rumunskih gradova.

Niš dnevno ima oko 2.200 autobuskih polazaka i oko 700 stajališta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close