Zdravlje

Niš je jedini grad u Srbiji koji nema Opštu bolnicu

Niš je jedini veći grad u Srbiji koji nema Opštu bolnicu i od prvog dana radim na tome da naš grad dobije takvu zdravstvenu ustanovu, istakla je gradonačelnica Dragana Sotirovski predstavljajući na konferenciji za novinare pomoćnicu zaduženu za zdravstvenu zaštitu Sanju Stajić.

To će biti jedan od najvažnijih zadatakaka na kome će raditi, a koji zahteva stalnu komunikaciju sa Ministarstvom zdravlja i drugim institucijama. To je važan i mukotrpan posao i zahteva celog čoveka, a gradonačelnica veruje da će Sanja Stajić uspeti da se izbori sa tim.

‘’Nama će zaista tu biti potreban čovek koji će bukvalno svakoga dana kontaktirati Ministarstvo zdravlja i određene institucije, jer to je jako važan i mukotrpan posao. Ono što je važno reći to je da javnost, pre svega lekari, jesu za to da našem gradu nedostaje Opšta bolnica, da bi se time rasteretio Klinički centar kao ustanova tercijalne zaštite i da bismo konačno stali i po tom pitanju rame uz rame sa velikim gradovima poput Beograda i Novog Sada’’, kazala je Sotirovski.

Prema njenim rečima u ovom trenutku je najvažnije da se izborimo sa koronom, ali je jako važna stvar, koja proizilazi upravo iz te borbe, rekonstrukcija Knez Sela, a to je ptilikom otvaranja Laboratorije ‘’Vatreno oko’’ najavio i ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.

‘’Ekipa lekara i inženjera je obišla Knez Selo, napravila belešku i jednu vrstu projekta poslala Ministarstvu zdravlja, sada je na nama, odnosno na budućoj pomoćnici između ostalog, da sa svim zdravstvenim ustanovama koje učestvuju u tom velikom zadatku dovoljno dobro izlobira da država da sve što može da se Knez Selo rekonstruiše i bude na usluzi kao kovid bolnica ukoliko za to bude bilo potrebe, ukoliko ne lako ćemo mi tu bolnicu preorjentisati za drugu namenu”, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Ministar je prilikom posete Nišu rekao da bi rekonstrukcija oko 400 kvadrata bolnice u Knez Selu trebalo da bude zavšena do kraja godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com