Virus KoronaZdravlje

Niš je i dalje vodeći po broju vakcinisanih građana, oprez za predstojeće praznike

Za Uskršnje i prvomajske praznike koji nas očekuju moramo biti pažljivi, da poštujemo sve epidemiološke mere, kako ponovo ne bi imali povećan broj novozaraženih, rakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Dodala je da se imunizacija u gradu odlično sprovodi i da je Niš i dalje vodeći po broju vakcinisanih građana.

Sotirovski ističe da je važno da se maske nose u zatvorenom prostoru, da se izbegavaju velike gužve i da se ne stvaraju, kao i da se sve ostale mere moraju poštovati. Još jednom je pozvala sve građane koji nisu da se vakcinišu kako bi smo se jednog trenutka vratimo svakodnevnim aktivnostima.

„U ovom trenutku u Nišu je prvu dozu primalo 45 posto ljudi, a drugu dozu oko 33 posto. To znači da taj broj i dalje treba da se povećava da bi masovna imunizacija uspela i da bi smo imali više od 50 posto vakcinisanih u samom gradu od 183 464 punoletnih građana. U ovom trenutku Dom zdravlja radi na 13 punktova svakog dana od 7 do 20 sati, ima svih vakcina i bez zakazivanja građani mogu da se vakcinišu“, kazala je Sotirovski.

Istakla je da je važno uspostavljanje avio linije između Niša i Krfa i vraćanje drugih linija sa niškog aerodroma jer druge zemlje vide da idemo dobrim putem kada je masovna vakcinacija u pitanju.

“To našem gradu puno znači ne samo zbog naših ljudi koji će moći u Grčku već i zbog turista koji će moći u Niš“, dodala je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com