Sport

Niš ima svetske juniorske šampione u kik boksu

Istorijski uspeh

U Gradskoj kući danas je održan prijem za osvajače medalja na svetskom prvenstvu u Kik Boksu.  U italijanskom primorskom gradiću Lide di Jesolo u blizine Venecije, održavalo se Svetsko prvenstvo u kik boksu za kadete i juniore. Učestvovalo je više od 2500 boraca iz 63 zemlje sveta, a Srbija je ostvarila veliki uspeh osvajanjem prvog mesta na svetu u disciplinama u ringu, kao i prvih mesta posebno u disciplinama Lou kik i K1.

Naš tim je predvodio selektor reprezentacije Srđan Radulović, a prijemu u Gradskoj kući prisustvovali i osvajači medalja brat i sestra blizanci Nada i Ivan Krivačević (Zlato i srebro), Janja Savić (zlato) i Nikolina Stevanović (bronza).

Pored selektora grad Niš je u ovom uspehu učestvovao sa šest takmičara, koji su osvojili tri zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

“Pre toga smo bili na pripremama sa reprezentacijom Srbije u Karatašu i pripremali smo se dobro. Radila sam dva meča, u polufinalu sa Indijkom, a u finalu sa Poljakinjom. U finalu je bilo malo teže, ali smo uspeli da se izborimo za zlato”, kazala je Nada Krivačević, osvajačića zlatne medalje u disciplini low -kick  koja se ovim sportom bavi tri godine.

Janja Savić, osvojila je zlatnu medalju u disciplini K1, koja se sastala u polufinalu sa Indijom, a u finalu sa Australijom.  Meč sa Australijom svakako bio teži , ali smo se ipak izborili, ponosno kaže Janja.

Ivan Krivačević, koji je osvojio srebro u prvom meču pobedio je Uzbekistanca, dok je u finalu izgubio od Kazahstanca. Kroz smeh kaže da ne zna koja mu je medalja po redu i da je davno prestao da broji.

“U četvrtfinalu sam pobedila Uzbekistanku, a u polufinalu sam izgubila od Grkinje koja je osvojila Svetsko prvenstvo. Što se tiče celokupnog takmičenja, tadovoljna sam, ali uvek može bolje”, kazala je Nikolina Stevanović, bronzana medalja.

Trener Kik boks kluba Niš i selektor reprezentacija Srbije Srđan Radulović kazao je da je ovo istorijski uspeh u istoriji srpskog Kik Boksa.

“Što se tiče kluba, klub je po ko zna koju godinu prvi i apsolutni šampion Srbije. Očekuju nas pripreme za Svetsko prvenstvo Evrope za seniore u Karatašu i prvenstvo evrope u Karatašu”, ističe Radulović.

Aleksandar Stojičić, gradski većnik za sport i nekadašnji MMA borac istakao je da je će na narednoj Olimpijadi upravo ovaj sport biti izborni.

“Jako je bitno što se borilački sport na ovakav način i ovakvim uspesima dobro popularizuje u našem gradu. Pored kik boksa kluba Niš, imamo još jedan klub u gradu koji je na ovom juniorskom takmičenju osvojio dve medelje. Naš grad je na ovom takmičenju uzeo skoro šest odličja, tri medelje u ženskoj konkurenciji i tri u muškoj. Nastavićemo i dalje da finansiramo sport, sledeće godine imaćemo prilike da sa 200 000 miliona direktnih budžetskoh dvanaja pomognemo naše klubove i 50 miliona za infrakstruturu”, kazao je Stojičić.

Kik boks je jedan od najtrofejnijih srpskih sportova i sport koji u kontinuitetu stvara šampione, a Srbija je u svetskom vrhu poslednjih 20 godina. Ipak, sada je ovim sjajnim rezultatom na svetskom prvenstvu u Italiji napravljen jedan veliki iskorak, a svi smo ponosni što ovim uspesmima veliki doprinos daju i klubovi iz Niša.

“Ponosni smo na vas i hvala vam što uspevate da spojite sport i školu i proslavljate naš Grad širom sveta. Dobro je to što imamo selektora Nišliju, da vodi dečicu iz svih gradova Srbije na ovakva takmičenja i što im pokazuje koliko je važno i lepo baviti se sportom, koliko ste na ovaj način ponosni. Čestitam vam još jednom i svaka vam čast!”, ističe Sotirovski.

 

Blizanci iz Niša nepobedivi u ringu. Sa samo 15 godina okitili se sa preko 60 medalja. Svetsko prvenstvo u kik boksu pokazalo ko je bolji

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com