Ekonomija

Niš ima novog energetskog menadžera

Na današnjoj sednici Gradskog veća Grada Niša usvojeno je rešenje o imenovanju Bojana Gajića, diplomiranog inženjera mašinstva, na poziciju energetskog menadžera.

U saopštenju o imenovanju navodi se da se energetski menadžer Grada Niša imenuje na period od četiri godine i obavlja poslove propisane Zakonom o efikasnom korišćenju energije i Pravilnikom o uslovima za imenovanje energetskih menadžera u organima jedinica lokalne samouprave. Sredstva za finansiranje rada energetskog menadžera obezbeđuju se u budžetu Grada Niša.

“Prikuplja i analizira podatke o načinu korišćenja energije obveznika sistema; priprema programe i planove iz člana 6. stav 1. tač. 4) i 5) navedenog zakona; predlaže mere koje doprinose efikasnom korišćenju energije i učestvuje u njihovoj realizaciji; stara se o pripremi godišnjeg izveštaja iz člana 18. stav 1. tačka 6) navedenog zakona; preduzima i druge aktivnosti i mere propisane zakonom”, ističe se u saopštenju.

Kako je navedeno u biografiji, Gajić je, između ostalog, već radio na poziciji energetskog menadžera u Knjaževcu, a bio je i šef odseka za komunalne poslove i energetiku u Sekretarijatu za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com