Sport

NIŠ IMA DVE EVROPSKE PRVAKINJE U TEKVONDOU, TK Asteriks treći u Evropi

Na Evropskom klupskom prvenstvu u tekvondou, koje je održano minulog vikenda u Zagrebu, takmičari niškog TK Asteriks vratili su se okićeni sa čak šest medalja (dva zlata i četiri bronze) i peharom za treći najbolji klub Evrope u kategoriji kadeta.

Na takmičenju je učestvovalo 150 klubova iz 42 zemlje, a uspeh koji su osvojili niški takmičari ostaće zapisan u istoriji kluba, ali i našeg grada.

Prvakinje Evrope postale su Petra Tasić, kadet – 41kg i Maša Nešić – kadet -33kg, dve sjajne devojke koje su kao članovi reprezentacije Srbije rangirane na svetskim listama to sada i potvrdile.

Petra je u finalu bila bolja od Hrvatice rezultatom 4:3, preokretom u poslednjim sekundama meča, dok je svoju finalnu borbu Maša dobila rezultatom 5:2 protiv takmičarke iz Estonije.

“Njih dve su bile sjajne ceo turnir, jednostavno takav profesionalizam i smirenost u ključnim trenucima je nešto na čemu mogu pozavideti i mnogo stariji takmičari od Petre i Maše. Fenomenalan osećaj u veoma smo srećni zbog njih, zaslužile su da se nađu na krovu Evrope”, izjavio je trener Vladan Nikodijević.

Petra Tasić i Maša Nešić; foto: TK Asteriks

“Mi smo deo tima koji uvek pobeđuje…mi smo jedna velika porodica!!!!”, ponosno su poručile Petra i Maša.

Ostatak niške ekipe je bio takođe bio odličan. Osvojene su još četiri bronzane medalje.:

Iva Petrović, kadet – 59kg i Tina Ninić, mlađi kadet -36kg kao i dve juniorske medalje Katarina Uzunović – 49kg i Mitar Maklenović +78kg.

Svi ovi rezultati su doveli do toga da TК Asteriks osvoji pehar za 3. mesto u ekipnoj konkruenciji kadeta.

Foto: TK Asteriks

“Ekipa je bila na vrhunskom nivou kao i naš rezultat koji podrazumeva ispunjenje svig zacrtanih ciljeva koje smo planirali. Pored Petre i Maše koje su zablistale, Iva je ostala broj 1 na svetskoj listi, Mitar i Кaća su ostvarili direktan plasman na Evropsko prvenstvo za juniore u olimpijskim kategorijama 2021. godine, dok je Tina donela prvu medalju sa Evropskog klupskog prvenstva klubu u uzrastu mlađih kadeta. Biti treći tim Evrope u konkurenciji kadeta ja nešto što smo mogli da sanjamo do ovog trenutka”, izjavili su u Tekvondo klubu Asteriks.

Ivu, Petru i Mašu očekuje Evropsko prvenstvo za kadete, na kome će predstavljati našu zemlju od 11. do 13. decembra u Sarajevu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com