Društvo

Niš i Nišlije za Lazara

Uskršnji bazar u parku Svetog Save

U parku Svetog Save danas se održava humanitarni Uskršnji bazar za Lazara Ristića.

Lazar je petnaestogodišnjak iz Niša koji je pre godinu dana doživeo nezgodu na bazenu posle koje je ostao nepokretan. U međuvremenu lečen je u Nišu i Beogradu. Ustanovljena je dijagnoza kvadriplegija, fraktura petog i šestog pršljena.

Nade ipak ima, ali u Turskoj. Lekari iz Turske su dali zeleno svetlo, što je roditelje dodatno ohrabrilo, pa je poželjno da Lazar na operaciju ode što pre. Za to je potrebno 60.000 evra.

U Turskoj bi trebalo da urade tri operacije u jednoj. Kako su nam objasnili, trebalo bi da otklone nagnječenje kičmene moždine u vratnom delu kičme koje stvara najveći problem. Međutim, najvažnija je rehabilitacija, koja je i najskuplja, 10.000 evra mesečno, ali su uslovi u Turskoj daleko ispred naših”, kaže Lazareva mama Tamara.

Foto: S.P.

Osim za operaciju i rehabilitaciju, Lazaru je novac neophodan i za dodatnu dijagnostiku, kontrolne preglede, lekove, suplemente i putne troškove. Taj novac porodica ne može sama da obezbedi. U tome im pomažu prijatelji i ljudi dobre volje koji su pokrenuli kampanju prikupljanja sredstava prodajom artikala koje su obezbedili donatori.

Za Lazara novac prikuplja i Banka dobročinstva u Obrenovićevoj ulici, a uključila se i Fondacija Budi human. Građani koji žele da pomognu novac mogu uplatiti na žiro račune, kao i slanjem sms-a 1009 na  broj 3030.

Foto: S.P.

Iako je lečenje u prvom planu, Lazar se ove godine, priprema i za upis u srednju školu.

Njegova želja oduvek je bila da bude fizioterapeut. Sada su okolnosti malo drugačije, ali videćemo. Ispoštovaćemo njegovu želju svakako”, navodi Tamara Ristić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com