Društvo

Niš i Naučno-tehnološki park domaćini “Septembarskog susreta” na Belom dvoru

Grad Niš i Naučno-tehnološki park bili su domaćini „Septembarskog susreta“ na Belom dvoru u Beogradu u organizaciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, gde su u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i visokih zvanica, ministara, ambasadora, gradonačelnika, brojnih predsednika opština, i privrednika promovisani i predstavljeni razlozi zbog kojih se Niš prepoznaje kao mesto inovacija i naprednih tehnologija sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Predsednica Vlade Ana Brnabić zahvalila je domaćinu, donatorima i NALED-u na svim reformama koje su sprovedene.

“Pred nama su izuzetno izazovna vremena, ali ja kao večni optimista želim da poručim da kada su pred vama veliki izazovi i veliki problemi onda su i uspesi koje postižete mnogo veći i mnogo značajniji”, poručila je premijerka.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

 

“Prijateljstvo i saradnja Niša i NALED-a traju gotovo deceniju i po čineći Niš boljim mestom za život naših građana stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta i reformama koje smo već preduzeli”, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Zajedno smo pokrenuli mnoge stvari, unapredili lokalnu administraciju kroz program certifikacije opština i gradova u jugoistočnoj Evropi, ubrzali proceduru izdavanja građevinskih dozvola, podržali niške inovatore i unapredili uslove za zaštitu životne sredine. Jedna smo od prve četiri lokalne samouprave u Srbiji koje su se pridružile projektu “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu” i uz podršku GIZ-a i NALED-a postavili smo čak 300 zvona za reciklažu”, navela je Sotirovski.

“Predsedavamo Кlubom gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, liderima u razvoju Srbije što je potvrda da smo na dobrom putu. Zahvaljujem NALED-u na organizaciji”, kazala je gradonačelnica Niša.

Ona je pozvala učesnike susreta da posete Niš, osete niški merak i uvere se u ono što su mogli na promociji i u neformalnim razgovorima da čuju o gradu ili da vide na niškom info pultu.

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladislav Cvetković zahvalio je partnerima na saradnji i na snažnoj podršci NALED-u.

Njana ekselencija ambasadorka Švedske Anika Ben David govorila je o zajedničkom radu na zaštiti životne sredine i snažnom uključivanju građana i civilnog sektora u sprovođenju reformi u toj oblasti.

NALED je proglasio najčlanove za 2022. godinu, laureati su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i Željko Tomić iz OSI Računaranskog Inženjeringa.

Tradicionalni „Septembarski susretu“ bili su prilika da se u neformalnim razgovorima predstavnika NALED-a, njihovih članica i partnera obnove kontakti, razmene iskustva i dogovore zajedničke aktivnosti i saradnja na daljem unapređenju života u lokalnim zajednicama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com