Politika

Niš, grad posečenih stabala i zatvorenih mostova

„Vandalizam i pir koji se danas dešava sečom stabala na Trgu Kralja Milana direktna je posledica loše sprovedenog tendera i zamisli lokalne vlasti da se 540 miliona dinara investira u već popločani Trg. Napominjemo da je Trg Kralja Milana popločan i završen aktom tadašnjeg gradonačelnika, Perišića, na osnovu važeće dokumentacije od 24.07.2012.godine, koju je dao Zavod za urbanizam. Na bahato ponašanje lokalne vlasti odbornička grupa „Niš, moj grad“ ukazala je maja 2020. godine, kada smo predali prijavu Višem tužilaštvu, odeljenju za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, protiv tenderske komisije i odgovornih u gradu“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Njegov kolega, Dragoslav Ćirković kaže da moramo da zaustavimo ovu bahatu i nerazumnu vlast da prestane sa uništavanjem grada koji pripada Nišlijama.

“Uništili su sve čega su se dohvatili. Posekli su 19 kedrova, seku drveće ispred lokala svojih članova stranke, posekli platane i jelke na Trgu. Uništavaju pluća grada, korona je manje štetna, a mediji koje plaćaju građani ćute. “Niš, moj grad” iskazuje oštar protest i zabrinutost za slobodnu reč, seču stabala i uredjenje već uredjenog Trga”, ističe Ćirković.

Miodrag Stanković, takođe odbornik koalicije “Niš, moj grad” kaže da umesto da lokalna vlast obogaćuje zelenilo, da sade nova stabla, koja će Nišlijama makar malo pročistiti već prezagađen vazduh, oni u interesu privatnih investitora seku drveće koje je posađeno još pre 50 godina.

“Zahtevamo da se hitno zaustavi epidemija seče drveća u Nišu jer dok Korona virus uništava pluća i živote Nišlija, gradska vlast uništava lepotu i pluća našeg grada”, kaže Stanković.

Odbornici koalicije „Niš, moj grad“ kažu da je ovo grad zakasnelih reakcija i naknadne pameti, pa se tako naknadnom pameću došlo do odluke da ponovo popločavaju Trg Kralja Milana, a posao je , inače, dodeljen firmi iz Lazarevca koja očigledno nije bila sposobna da ga u roku završi. Oni kažu i da se seča stabala odvijala tiho isto kao što se Trg Kralja Milana radio za vreme policijskog časa u jeku pandemije korona virusa.

„O tome građani nisu bili obavešteni, ali zato nas uredno izveštavaju kad zapeva fontana na tom istom Trgu ili kad otvaraju pokretne stepenice u podzemnom prolazu. Valjda su to teme od „vitalnog značaja“ za grad“, zaključuje Jovanović.

Odbornici dodaju na kraju:

„Na vreme smo ukazivali na popločavanje već popločanog Trga i čudi nas da Tužilaštvo nije odgovorilo na ovu našu krivičnu prijavu i ćute iako su posledice i odugovlačenje sa realizacijom ovog posla vidljive, a svi rokovi odavno probijeni.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com