Politika

Niš, grad beskorisnih sajmova

„Ovih dana u Nišu se održavaju sajmovi penzionera i preduzetništva, ali od sajamske groznice ni traga, ni glasa. Niti neko zna, niti neko dolazi na ove sajamske manifestacije, niti će građani Niša od toga imati koristi. Političku „korist” će imati isključivo oni koji su se slikali i držali emotivne govore o tome kako će ovakvi sajmovi preporoditi Niš. Oragnizator ovog sajma, rukovodstvo opštine Pantelej, dobio je ponovo besplatno halu „Čair” na korišćenje, kao i prethodne godine, za koju, inače, za „obične smrtnike” postoji cenovnik”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On kaže i da će finasijsku dobit imati oni kojima se uplaćuje novac od učešća izlagača na Sajmu privrede i preduzetništva čiji je slogan „Preduzmi svoju budućnost”, a angažovana je firma iz Beograda „Naš sajam” koja će dobro inkasirati.

„Da li Niš nema firmu koja može da se bavi ovakvim poslovima? Slika ovog sajma je sablazno prazna hala „Čair” gde se ne vidi nijedan posetilac jer se sve održava na dimenzijama rukometnog igrališta”, objašnjava Jovanović.

On pita niške čelnike:

„Odakle pravo nekome da za sve ovo da besplatno korišćenje hale kao da je to nečije dedovina? Objasnite Nišlijama, da li prihodi od sajma idu beogradskoj firmi i u privatne džepove? Očigledno se bliže izbori, pa više ne birate ni vreme ni mesto za organizaciju sajmova, pihtijada, tortijada… Ovakvi sajmovi neće otvoriti nijedno novo radno mesto, ali zato dobro pokrivaju nerad lokalne vlasti koja nije uradila nijednu školu, obdanište, bulevar, čak ni rupe ne krpe za vreme svog mandata, kome se polako bliži kraj”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com