Društvo

Niš godišnje plaća izmedju 80 i 100 miliona dinara zbog ujeda pasa i mačaka

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da taj grad godišnje izdvaja izmedju 80 i 100 miliona dinara po osnovu naknade štete zbog ujeda pasa i mačaka lutalica.

Ona je najavila da će se naredne godine Grad “ozbiljno pozabaviti” tim problemom i razmotriti otvaranje prihvatilišta za napuštene pse.

“Smatram da ukoliko možemo da damo svake godine 100 miliona dinara za troškove zbog ujeda pasa i mačaka, možemo da izdvojimo 100 miliona dinara za održavanje prihvatilišta”, izjavila je gradonačelnica.

Ona je kazala da predstavnici društva za zaštitu životinja ne prihvataju ideju Grada da se napušteni psi negde trajno zbrinjavaju.

“Pse koji su agresivni oni sklanjaju po privatnim prihvatilištima koja se nalaze širom grada. Nisu za našu ideju da napravimo jedno veliko, moderno prihvatilište u skladu sa zahtevima EU”, navela je Sotirovski.

Podsetila je da je namera gradskih vlasti da na području Gadžinog Hana bude izgradjeno prihvatilište na 11 hektara zemlje.

“To bi bilo jedno lepo mesto za pse i mačke. Jedno prihvatilište u koje bi ulagali 100 miliona godišnje ne može da bude ništa lošije od toga da se oni nalaze na ulicama, zastrašuju ljude, prave nam štetu i stvaraju vrlo ružnu sliku za sve one koji prvi put dodju u grad”, kazala je gradonačelnica.

Dodala je da predstavnici društva za zaštitu životinja rešenje problema napuštenih pasa vide u sterilizaciji vlasničkih pasa.

Najavila je da će po preporuci tih društava Grad izdvojiti “značajna sredstva” i dati ih JKP Meridijana za sterilizaciju vlasničkih i pasa koji se trenutno nalaze na ulici.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Добро су се сетили кад су ме 2 пута ујели кучићи, на раскрсници код болнице чопор паса који лају на људе и уједају :о

  2. Које, бре, то мачке нападају и уједају (па још и застрашују) људе?!? Ова је скроз изгубила компас са својим небулозним изјавама!

  3. To mora da ove SNSovce napadaju mačke zbog sendviča Xaxaxaxa. Dragano pa ti treba da ulažeš u mačke,one jedu golubi, ti valjda najbolje znaš koliko s…nja prave isti…

  4. To mora da ove SNSovce napadaju mačke zbog sendviča Xaxaxaxa. Gago pa ti treba da ulažeš u mačke,one jedu golubi, ti valjda najbolje znaš koliko s…nja prave isti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com