Društvo

„Niš-ekspres“ ukinuo linije u Aleksincu, odbornici opozicije traže hitnu sednicu skupštine

Sa početkom nove školske godine na području Aleksinca, kao i na području Gadžinog Hana, preduzeće "Niš-eskpres" ukinulo je veći broj autobuskih linija, zbog čega je 15 odbornika opozicije zatražilo hitnu vanrednu sednicu Skupštine opštine Aleksinac.

Odbornik opozicione odborničke grupe „Poštenje je najbolja politika“ u aleksinačkoj Skupštini Slavoljub Blagojević rekao je da su od početka septembra mnoga sela na području Aleksinca ostala bez autobuskih linija do Aleksinca, čime su učenici i radnici dovedeni u situaciju da ne mogu da se vrate svojim kućama po završetku škole i posla.

„Tražimo da se opština Aleksinac hitno uključi u rešavanje tog problema. Da se pronađe način da se ljudima omogući da se vrate do svojih kuća. Autobuske linije su i ranije bile retke, a sada su dodatno proređene“, istakao je Blagojević.

Odbornici opozicije, rekao je Blagojević, zatražili su da se na vanrednoj sednici Skupštine opštine Aleksinac donese i rešenje o isplati novčane pomoći svim roditeljima učenika kako bi mogli da nadoknade troškove oko nabavke udžbenika, pošto ih deca u toj opštini ne dobijaju besplatno.

„Naš zahtev je i da se na vanrednoj sednici razmotri rad nadležnih službi u vreme velike havarije na vodovodu kojim se Aleksinac i susedna sela snabdevaju vodom. Smatramo da je bilo propusta, da vodovod nije imao na vreme obezbeđene rezervne spojnice i ostali materijal, neophodan za saniranje havarije“, izjavio je Blagojević.

Skupština opštine Aleksinac ima 41 odbornika, od kojih je 26 sa odborničke liste „Aleksandar Vučić – Aleksinac sutra“, grupa građana „Buđenje“ ima sedam odbornika, a po četiri odbornika imaju izborne liste „Promene odmah za opštinu Aleksinac“ i „Poštenje je najbolja politika“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Drzava, u ovom nasem slucaju republika Srbija mora da obezbedi funkcionisanje autobuskih linija u selima u kojim ne postoje ekonomski uslovi da privatnici vrse saobracaj. Pobecice i to malo ljudi iz sela. Gde je Krkobabic?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com