Sport

Niš domaćin mladim reprezentativacima Srbije

U Novom Sadu se od 16. do 21. avgusta odigrava FIBA Čelendžer za kadetske selekcije do 16 godina. Reprezentacija Srbije u tom uzrastu se nalazi u završnoj fazi priprema, a poslednju proveru pred početak takmičenja imaće u Nišu.

U subotu i nedelju 7. i 8. avgusta Niš će biti domaćin kadetskim selekcijama Severne Makedonije i Srbije. U subotu će obe reprezentacije trenirati u niškoj dvorani Čair, dok će u nedelju od 18 časova odigrati i prijateljski meč.

 

Pavle Mišić

Aleksa Ristić

Na pripremnim utakmicama u dvorani Čair zaigraće i dva momka iz Niša. Članovi kadetske reprezentacije su Aleksa Ristić, mladi plejmejker OKK Konstantina i Pavle Mišić, centar koji je ponikao u niškom OKK Junioru, a od prošle sezone je član Crvene zvezde.

Evropska prvenstva za mlađe kategorije se zbog globalne pandemije Korona virusa ovog leta igraju u formatu Čelendžera. Bord FIBA Evropa je odredio organizatore ovih turnira koji će biti „zamena“ za kontinentalne šampionate, kao i koja će reprezentacija igrati koji turnir.

 

 

Košarkaški savez Srbije dobio je domaćinstvo i organizaciju jednog od muških U16 Čelendžera koji će se od 16. do 21. avgusta 2021. održati u Novom Sadu. Na njemu će se pored Srbije, takmičiti Turska, Izrael, Slovenija, Češka i Belgija.

 

Svi Čelendžeri se igraju na dobrovoljnoj bazi i nema prelaženja u nižu ili višu diviziju, s tim što će dve najbolje ekipe sa U16 Čelendžera izboriti plasman na U17 Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com