Sport

Niš domaćin kupa Radivoja Koraća, izdvojeno 12 miliona dinara iz budžeta

Košarkaški savez Srbije i grad Niš danas su potpisali ugovor o organizaciji košarkaškog turnira “Radivoja Koraća” koji će se održati od 17. do 20. februara ove godine u hali sportova “Čair”.

Podsetimo, posle jedne godine pauze zbog pandemije virusa korona, kada je organizacija dodeljena Novom Sadu, Grad Niš će po 12. put od 2003. godine biti domaćin najboljim klubovima u zemlji tokom četiri dana najbolje košarke.

“Ovo je 17. put da se održava održava u Nišu, a 12. put od kako se zove Kup Radivoja Koraća. Sam broj organizovanja u Nišu pokazuje koliko svi volimo da igramo Kup u ovom prelepom gradu gde su ljudi više nego otvoreni i topli. Niš je poznat po muzičkom i filmskom festivalu, siguran sam da je poznat i po košarkaškom. Siguran sam da će sve da protekne kako treba i da će biti sportsko, fer navijanje”, rekao je predsednik Košarkaškg saveza Predrag Danilović”.

Gradonačelnica grada je izrazila zadovoljstvo jer se košarka “vraća” na velika vrata u naš Grad.

“Naša hala “Čair” izgrađena davne 1974. godine upravo je sinomim za Kup Radivoja Koraća. Pozivam sve Nišlije da budu dobri domaćini i radujemo se svakom novom Kupu koji će, nadam se, biti održavan u Nišu”, kaže Sotirovski.

 

Izvlačenja parova je zakazano za 31. januar u Beograd na kome će prisustvovati i gradonačelnica. Grad, kao domaćin je opredelio 12 miliona dinara za održavanje ovog turnira, a kako su objasnili iz Grada, to je maksimalna suma koja može biti potrošena.

U budžetu je predviđeno 12 miliona dinara, to podrazumeva i takmičenje pionira i juniora. Predvideli smo 12, ali ne po svaku cenu, možda bude i manje. Maksimalno 12 miliona”, objasnila je Sotirovski.

Danilović je istakao da je Niš proteklih godina, kao i ove dao najbolju ponudu od svih gradova koji su se javili na konkurs, a da o tome odlučuje Upravni odbor.

Karte su u prodaji, a mesta za prodaju karata biće naknadno objavljena nakon izvlačenja parova. Prema njihovim rečima, nadaju se da će Kup biti održan sa što većim brojem publike, iako je do sada kapacitet bio 30%, ali da se svakako prate odluke kriznog štaba.

Nažalost, grad Niš ni ove godine neće imati predstavnika među klubovima.

Kup Radivoja Koraća je zvanični naziv nacionalnog košarkaškog kupa Srbije. Ime je dobio u čast Radivoja Koraća, bivšeg jugoslovenskog reprezentativca, koji je poginuo 1969. u saobraćajnoj nesreći blizu Sarajeva. Organizator takmičenja je Košarkaški savez Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Браво , браво, феноменално, а шта је са КОРОНОМ ? ТО ЈЕ АТЕНТАТ НА НАРОД ! А ИЗВРШИОЦИ СУ ДРЖАВНИ ОРГАНИ. ЛОПОВИ ! АТЕНТАТОРИ ! УБИЦЕ !

  2. Je l to one iste pare iz opstine Medijana sto nisu mogle da se daju za lecenje bolesnog deteta, a bile su namenjene koncertu neke tamo? Hahahaahah ! Ili, mozda tih 12.000.000din su raspodeljeni medju politicarima, a ovo su neke nove pare… ccc

  3. Udjite na sajt RKSIS,dokumenti od 30.12.2021.godine,sve lepo piše koje su obaveze organizatora,i to se sve da lako izračunati.
    Ovo sa 100.000 € je velika i teška pljačka. Zašto Sotirovska ne spominje prihode od prodaje karata,marketinga,sponzora, tv prava?
    Kome i čiji đžep idu te pare ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com