Društvo

Niš domaćin festivala novinarskog stvaralaštva zemalja Podunavskog regiona

Niš je domaćin prestižnog međunarodnog festivala novinarskog stvaralaštva zemalja Podunavskog regiona „PROFEST“ koji neguje toleranciju, multietičnost, multikonfesionalnost, multikulturalnost i održava se pod sloganom „Lepota različitosti“, saopšteno je na sajtu Grada.

Ceremoniji dodele nagrada za najbolja novinarska ostvarenja prisustvovali su direktor Ruskog doma u Beogradu Jevgenij Baranov, Jevgenij Filatov iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra i zvanice iz Niša.

Gostima i učesnicima završne ceremonije dodele nagrada za najbolja novinarska ostvarenja iz 11 zemalja Podunavskog regiona, koje su imale svoje učesnike ove godine na festivalu, obratila se gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Niš je domaćin prestižnog međunarodnog festivala novinarskog stvaralaštva „PROFEST“ koji se, zahvaljujući razumevanju organizatora, posle 10 godina održavanja u Vojvodini, preselio u naš grad, rekla je ona.

Zahvaljujući učesnicima festivala, slika o Nišu, o njegovim privrednim, kulturnim i turističkim potencijalima, otići će u mnoge zemlje Podunavskog regiona, rekla je Dragana Sotirovski koja je 2013. godine kao novinar bila učesnik festivala i dobitnik prve nagrade.

Zahvaljujući dokumentarnom filmu i prvoj nagradi učestvovala je na prestižnom i cenjenom festivalu u Moskvi „Bratina“ sa kojim „PROFEST“ ima dugogodišnju saradnju.

Niš je grad festivala. Festivali promovišu naš grad i dovode turiste čiji broj stalno raste, rekla je vršilac dužnosti Turističke organizacije Niša Dragana Božić.

Ove godine pristiglo je 129 novinarskih ostvarenja od kojih je međunarodni žiri nominovao 24, a tri nagrade dobili su novinari iz Rusije. Prva nagrada festivala pripala je Milani Majar iz Republike Srpske. Uručene su po dve ravnopravne druge i treće nagrade i specijalna priznanja televizijaskim stvaraocima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com