Sport

Niš domaćin Erazmus studentskih sportskih igara

Internacionalne Erazmus studentske sportske igre biće održane u Nišu, maja iduće godine. Oko 300 studenata iz čitave Evrope takmičiće se u sportskim disciplinama. Studentska organizacija Erazmus Niš, uz pomoć Kancelarije za mlade Grada Niša, biće domaćin igara.

Od 17. do 20. maja studenti će se takmičiti u fudbalu, košarci, odbojci i tenisu. Dolazak ovako velikog broja studenata od velikog je značaja za promociju grada ali i niškog Univerziteta.

Niški ogranak Erazmusa uspeo je da dobije organizaciju ovog značajnog sportskog događaja.

Kada smo se kandidovali imali smo konkurenciju organizacije iz Litvanije. Glasanjem je odlučeno da mi budemo domaćini, pre nas se ovaj događaj organizovao u Italiji, Portugalu i Poljskoj“- kaže Dunja Boričić predsednica Erazmus studentske mreže Niš.

Prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Nišu prof. Vesna Lopičić istakla je da je održavanje Internacionalnih Erazmus igara veoma značajno za studente jer je, osim kroz nastavu i nauku, izuzetno važno da studenti budu organizovani na različite načine, da se sreću i druže sa kolegama iz drugih zemalja.

Logističku i finansijsku pomoć ovom značajnom događaju daće Kancelarija za mlade Grada Niša.

Sa organizacijom Erazmus sarađivali smo i u toku konkursa, prošle i pretprošle godine deo njihovih aktivnosti je finansiran od strane Grada i Kancelarije za mlade. Veliko je zadovoljstvo za nas što će upravo u Nišu biti organizovan ovakav događaj“- kaže Stevan Živković predstavnik Kancelarije za mlade.

Erasmus studentska mreža jedna je od najvećih u Evropi i broji oko 40 hiljada članova. Organizatori ističu da je ovakav događaj velika stvar za Niš i prilika da se grad na lep način promoviše kroz sport i turizam.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com