Sport

Niš domaćin Državnog prvenstva u sportskom penjanju

Da se u sportskom penjanju mogu postići odlični rezultati, godinama unazad pokazuje Nišlijka Staša Gejo. Ona će biti na čelu Niškog kluba PAEK “Niš“ koji je i domaćin Državnog prvenstva u sportskom penjanju koje se predstojećeg vikenda 26. i 27. novembra održava u Nišu. Osim Staše, naš grad predstavljaće preko dvadeset takmičara svih starosnih kategorija.

Takmičenje će se, prema najavama organizatora održati u novootvorenoj bolder sali, koja se nalazi u Saobraćajno – tehničkoj školi „12. februar“ u Nišu.

Pravo učešća u zvaničnoj konkurenciji imaju svi licencirani takmičari Sportsko-penjačkog saveza Srbije. Potrebno je da ponesu takmičarske knjižice na uvid na dan takmičenja. Na takmičenju mogu učestvovati i penjači bez licence, ali je potrebno je da ponesu na uvid potvrdu o izvršenom lekarskom pregledu koja nije starija od šest meseci”, saopštili su organizatori.

Uređivanje staza za takmičenje radiće iskusni internacionalni tim routsettera iz Slovenije i Nemačke. Za takmičenje su osim iz Sbije, prijavljeni timovi iz Makedonije, Bugarske, Ukrajine i Rusije.

IV kolo Državnog prvenstva u sportskom penjanju 2022. organizuju Sportsko-penjački savez Srbije i
PAEK “Niš”.

Više informacija i program takmičenja možete pogledati na sajtu niškog kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com