Društvo

Niš dobio turistički sajt na pet jezika

Dobro došli u Niš, grad koji će vas osvojiti šarmom i toplinom Juga, grad u kome je rođen prvi hrišćanski car, grad smešten na raskrsnici puteva, vekovima poznat kao mesto susretanja istočnih i zapadnih civilizacija, grad burne istorijske prošlosti i jedinstvenih spomenika, grad ljubaznih domaćina, izvrsne hrane, dobre muzike, glumaca, pisaca, sportista, boema, ovako je dobrodošlicu svim budućim turistima poželeo prvi turistički sajt koji će njegovi posetioci moći da čitaju čak na pet jezika.

Sajt www.CityOfNis.rs je čedo City Grupe, a na njemu su IT stručnjaci radili godinu dana. Ovaj sajt predstavlja samo nastavak promocije našeg grada koju City Grupa neguje već dve decenije, kroz filmove o poznatim ličnostima i događajima, raznim publikacijama i monografijama.

Oliver Paunović, direktor City Grupe

“Nakon godinu dana ozbiljnog rada, pustili smo u život prvi turistički sajt grada Niša na pet jezika ( Srpski, Engleski, Francuski, Nemački i Ruski ). Ovo nije običan sajt, ovo je sve ono što treba kako onima koji žive u Nišu tako i gostima koji posećuju naš grad. Lično mislim da je ovo do sada najbolji turistički sajt koji promoviše Grad Niš. Jedno veliko bravo mom kolegi Milošu Jankoviću koji je istrajao u mojoj ideji da napravimo ovakav sajt. Pogledajte i ocenite sami www.CityOfNis.rs, a predloge i primedbe pošaljite na email dizajn@CityGrupa.rs.”, rekao je idejni tvorac novog sajta i direktor City Grupe Oliver Paunović.

Brojnim kategorijama je na novom portalu predstavljen Grad Niš. Svi oni kojima je Niš privlačan kao turistička destinacija, ali i oni koji se zateknu u ovaj grad u prolazu, mogu da se informišu koje turističke lokalitete mogu da posete, da se upoznaju sa nekadašnjim Nišom i da prođu kroz najvažnije istorijske epohe našeg naroda i glavne periode istorije Balkanskog poluostrva.

Mogu kroz sajt da prođu kroz arheološka nalazišta, da vide spomenike koji ponosno čuvaju sećanja na događaje i ljude koji su ovaj grad činili velikim pred očima drugih, ali i sa arhitekturom, bogatim verskim turizmom kroz crkve i manastire, ali i da saznaju sve o važnim događajima.

Sajt će im olakšati i u odluci gde da uživaju, pošto je Niš poznat po brojnim izletištima, gde da probaju najbolju hranu po kojoj je Niš nadaleko čuven, gde mogu da odu u šoping i mnoge druge stvari koje su im potrebne kada se nađu u jednom velikom gradu.

Mnogi, koji nisu iz Niša, u šali pitaju „Kakav je to grad od samo tri slova?“.

Na to će im svaki Nišlija odgovoriti „Pa baš tako ponosit kao što su Rim, Beč, Bon…“.

Dođite u Grad Niš, a pre nego ga posetite pogledajte na sajtu www.CityOfNis.rs šta u njemu ne smete da propustite!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Gid mouning vizitor! Velkom tu Nish- grate city in south 😀 Lota shoping-second hend ol ower, gud barbikju, priti vimen….!

    Ja, ja, vilkomen! Naturlih!

    Zdrastvujte! Chip vodka hir!

    Nihao!
    …….

  2. Ne bih da budem hejter, ali mogli ste i na bratskom bugarskom, ipak oni u najvecem broju posecuju nas grad. 😜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com