Kultura

Niš dobio priliku za nastup svetskih pijanista, u Svetosavski dom stiže koncertni klavir vrhunsih performansi

Nakon više godina Niš dobija koncertni klavir u vlasništvu Eparhije niške, koji će biti promovisan na festivalu “Muzički edikt” koji se održava u junu mesecu ove godine.

Četiri profesora sa niškog Fakulteta umetnosti, prof. dr um. Stevan Spalević, prof, dr um. Andrija Mamutović, asistent dr um. Stefan Sretić i asistent Andrej Cincarević, zajedno sa klavir-štimerom gospodinom Кristijanom Bjelanovićem iz Beograda, boravili su proteklih dana u Berlinu u salonu “Bechstein”, kako bi izabrali najbolji koncertni klavir na kome će moći da nastupaju svetski poznati pijanisti, ali i naši afirmisani umetnici, kao i mladi niški talenti.

Foto: privatna arhiva

“U salonu “Bechstein” su nam dali priliku da izaberemo jedan od četiri klavira iz koncertne serije, D-model 282. Na našu veliku radost, posle skoro pet sati neprekidnog sviranja jednoglasno smo doneli odluku i izabrali koncertni klavir koji će biti ponos svih nas umetnika, a verujem i svih ljubitelja klasične muzike.”, izjavio je Andrej Cincarević.

Кlavir stiže pred sam festival duhovne muzike “Muzički edikt”, a Svetosavski dom postaje koncertna dvorana i mesto okupljanja umetnika iz celog sveta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Sve je to laž.
    Ne dobija grad Niš klavir, ni niška eparhija.
    Taj klavir se kupuje gospođi Cincarević, čiji su sinovi pijanisti.
    Samo da znam ko su te naivčine od biznismena što su dale pare za to ?
    Što gospođa Cincarević sama svojim sinovima ne kupi klavir ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com