Društvo

Niš dobio nove kontejnere i kante za odlaganje komunalnog otpada

Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić i zamenica gradonačelnice Grada Niša Dušica Davidović potpisale su ugovor dodeli opreme za sakupljanje otpada. Potpisivanju ugovora prisustvovali su, gradski većnik Miroslav Đokić i vršilac dužnosti direktora JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović.

Opremu je obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine posle raspisanog Javnog poziva i izbora projekata kojim su aplicirale lokalne samouprave.

„Oprema će biti raspoređena u gradu, ali i na području niških sela“, istakla je Dušica Davidović zahvalivši Ministarstvu na dopremljenoj opremi.

Stiglo je 120 kontejnera i 131 kanta za odlaganje komunalnog otpada. Oprema će biti raspoređena prema unapred utvrđenom planu na teritoriji grada Niša.

Sekretarka Stošić najavila je ovom prilikom nastavak saradnje i napomenula da je ukupno 34 gradova i opština u Srbiji dobilo opremu za smeštanje i reciklažu otpada.

U narednom periodu “Mediana” bi trebalo da dobije i nove čistilice odnosno specijalizovana komunalna vozila čime će se unaprediti kvalitet rada preduzeća I uvesti bolji komunalni red.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com