Društvo

Niš dobija PALATU PRAVDE od 18 hiljada kvadrata

Do kraja godine biće okončani radovi na jednom delu zgrade kasarne “Filip Kljajić”, čime će se okončati prva faza u rekonstrukciji ove zgrade i izgradnje niške Palate pravde. Niš će tako dobiti savremeni pravosudni kompleks, naveo je državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić, koji je sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem obišao radove.

Prema njegovim rečima rekonstrukcija i izgradnja odvijaće se u tri faze.

“Prva faza podrazumeva rekonstrukciju dve i po hiljade kvadrata i ovde će biti smešteni, do kraja godine, Posebna odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva i Posebna odeljenja Višeg suda”, kazao je Ilić.

On je dodao da će se sledeće godine rekonstruisati ostatak zgrade i biće preseljena odeljenja Upravnog suda, Prekršajni i Privredni sud, čime će biti okončana druga faza.

Treća faza biće realizovana godinu dana nakon toga i podrazumeva izgradnu nove zgrade u dvorištu.

Radomir Ilić, državni sekretar u Ministarstvu pravde; Foto: P. V.

“Ova stara kasarna iz 1899. godine, ima 8 hiljada kvadrata. Treća faza podrazumeva izgradnju nove zgrade u dvorištu. Biće to Palata pravde koja će imati 10 hiljada kvadrata. Kada se bude završio ceo kompleks Niš dobija Palatu pravde koja će imati 18 hiljada kvadrata”, istakao je Ilić.

Državni sekretar poručio je da je ovo veliki dan za Niš i niško pravosuđe.

“Veliko je zadovoljstvo što se, praktično iz pepela, diže ovaj prelepi objekat, koji je sazidao naš kralj Milan, tada za vojne potrebe, za oslobođenje zemlje. Danas verujem da bi on bio srećan da vidi da on dobija novu namenu, gde će se suditi i gde će se deliti pravda”, kazao je Ilić.

Foto: P. V.

On je na kraju dodao da vrednost investicija u okviru prve faze iznosi 47 miliona dinara.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović poručio je da se ovakvim rešenjem stvaraju prostorni uslovi da svi pravosudni organi Grada Niša budu na jednom mestu.

Foto: P. V.

“I ne samo to nego da ovo kulturno blago, koje više od 20 godina propada, dobije svoju namenu i novi izgled. Ono što je najvažnije, završetkom treće faze i prelaskom svih pravosudnih organa u ovu zgradu, stvoriće se uslovi da svi objekti se stave na raspolaganje javnom interesu”, rekao je Bulatović.

Koja će biti namena zgrade Suda, koja se nalazi u samom centru grada, biće odlučeno kada dođe do treće faze, saglasni su i Bulatović i Ilić.

Renovira se kasarna Filip Kljajić. U jednoj od najlepših zgrada u Nišu biće skoncentrisani svi pravosudni organi

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Niko nije pitao gradjane nisa o tome sta bi tu moglo da bude nego diktatorski sta veliki vodja odluci to je “najbolje” za nas!!!

    1. Bravo za komentar! Tamo sam služio vojsku 1996/97. Lepa mladost i godine. sto neko reče, tu bi trbalo da se napravi muzej te kasarne,alm ko pita običnog čoveka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com