DruštvoEkonomija

Niš dobija najmoderniji šoping mol u aprilu

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, zajedno sa saradnicima i predstavnicima Delta Real Estate Grupe obišla je radove na izgradnji novog šoping mola Delta Planeta. Kako je navedeno, vrednost investicije je preko 80 miliona evra, a u aprilu mesecu 2021. godine Niš bi trebalo da dobije jedan od najmodernijih šoping molova na ovim prostorima.

Gradski većnik Nenad Stanković poručio je da je grad pokrenuo realizaciju svega na šta se ugovorom obavezao, a u to spada i izgradnja dva nova kružna toka, na uglu Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića i ispred Gradske toplane.

Sa izgradnjom kružnih tokova krenuće se početkom naredne godine, s početkom nove građevinske sezone, a u toku je priprema sve dokumentacije projektne i izdavanja građevinske dozvole, navodi Stanković.

Foto: P. V.

“Ono što je bitno jeste da se postavljanje staklene konstrukcije očekuje već na jesen, dakle pre zime. I ono što i mi takođe želimo da radimo jeste da građani mogu vide, zato ćemo deo zelenila da uklonimo. Naravno u okviru samog kompleksa predviđeno je ozelenjavanje, neće tu biti samo betona. Biće sadržaja i iza Delte, planirana je izgradnja i igrališta i parka, jednostavno nešto novo što mi planiramo a to je spuštanje grada prema reci”, kazao je većnik Nenad Stanković.

Nišlije će dobiti jedan impozantan i reprezentativan objekat, koji grad Niš već dugo zaslužuje. Biće veoma impresivnog arhitektonskog izgleda, navela je Zorana Burlić generalni direktor Delta Real Estate.

“Imaće najnovije i najveće svetske modne brendove, sa puno sadržaja za zabavu, restorane, kafiće, bioskop, sve ono što današnji moderni šoping molovi podrazumevaju. Sve ono što je neophodno za jedan lep i sadržajan dan ili vikend cele porodice, za sve starosne grupe”, izjavila je Burlić.

Foto: P. V.

Iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte poručuju da je izgradnja Delta Planeta odličan primer sinergije koju grad ima sa investitorom.

“Preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte se razvijaju ovakvi projekti, koji napreduju izuzetno dobro i držimo se zadate dinamike. Naravno da smo razgovarali sa investitorom o budućim projektima, parkovima igralištima za decu itd”, ističu iz KLEPR-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Sve je to ok…ali upravo sada kada stigne jesen i opadne lišce onda se vidi stecište zaraze i džungle o kojoj niko živ ne govori…. šta se dešava sa ovom šumom do same ulice na bulevaru tj.ispred samog budućeg tržnog centra …tu su i stare ogromne Topole…par kućica starih oronulih itd…..?

  2. Kakav park bi mogap da se napravo od postojeće džungle!!! Malo se očisti, proredi po koje drvo i to je to. Ali plašim se da će ekipa da bi se videlo staklo i beton sve da poseče.

  3. @Bulevarac, @Miki

    To je opstinsko zemljiste i tu je predvidjen da se gradi objekta kulture. Izgooglajte projekat ‘kocka secera’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com