Sport

Niš dobija kuglanu sa četiri staze

U zgradi streljane koja je otvorena pre tri godine, u toku je izgradnja nove kuglane za profesionalce koja će imati četiri staze, najavaljeno je danas prilikom obilaska radova. Nova kuglana u sklopu kompleksa zatvorenih bazena imaće nove svlačionice, odbojnu gumu i nove kugle.

„Kuglana zadovoljavanja sve svetske i evropske standarde, kao i naša i regionalna takmičenja. Grad Niš ima desetak klubova, od kojih su dva u najvišem rangu takmičenja i ovo će značiti za njih da ne putuju u druge gradove. Ovde će imati mesto i za trening i za održavanje zvaničnih ligaških mečeva, kao i za održavanje svetskih i evropskih turnira“, kazala je , direktorka Sportskog centra „Čair“, Branka Aranđelović.

Pored staza koje ispunjavaju sve standarde, na tribinama će moći da prisustvuje oko 2.000 gledalaca.

Rekreativci će već od januara moći da koriste kuglanu koja se nalazi u kompleksu zatvorenih bazena i koja će biti na raspolaganju 24 časa, što do sad nije bilo moguće zbog termina u kojima su profesionalci trenirali.

“Nišu je nedostajala kuglana i završetkom ovih radova ćemo imati jedan objekat koji će imati na spratu streljanu, a u prizemlju kuglanu. Ono što je najvažnije ljudima koji se profesionalno bave tim sportom omogućićemo prostor za takmičenje, jer sada putuju širom Srbije na takmičenja i moći ćemo da budemo domaćini kuglašima koji dolaze iz regiona i Evrope“, poručila je Sotirovski.

Prema njenim rečima, izgradnjom ovog objekta, deca će biti motivisanija da se bave sportom.

“Završetak ovog objekta, kao i „Rovčeta“ i oko 30 izgrađenih i rekonstruisanih sportskih igrališta doprineće razvoju sportske kulture u gradu”, ističe gradonačelnica.

Završetak radova se očekuje za najviše dva meseca. Prema podacima iz tendera za izbor izvođača radova, izgradnja kuglane koštaće 330.000 evra.

Niška streljana puštena u probni rad; Udovičić: Niš može da se pohvali prelepim sportskim objektom

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Lepo sto cd kuglasi dobiti svoj centar a ja se pitam kad ce grad Nis da skloni 13 putna prelaza pruge u nivou….hoce li se neko smilovati da ne maltretira vozace koji u dugim kolonama svakog dana gube zivce cekajuci da prodje voz

  2. Neophodno je da se počisti grad i da se kazne šetači pasa koji ne čiste za svojim ljubimcima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com