Društvo

Niš do proleća dobija preko 2.000 novih sadnica

Grad Niš će do proleća dobiti preko 2.000 novih sadnica, kao deo programa Grada i JKP Mediana za ozelenjavanje i ulepšavanje Niša, ali i kao deo šireg projekta za smanjenje aerozagađenja u urbanim prostorima na teritoriji Grada Niša.

Ovim projektom obuhvaćena je sadnja oko 700 stabala listopadnog i četinarskog drveća u gradskim parkovima, duž saobraćajnica i na međublokovskim površinama u stambenim naseljima, kao i više od 1500 sadnica raznog ukrasnog i dekorativnog grmlja i žbunastih biljaka, kažu u Mediani.

Foto: Kabinet gradonačelnika Niša

Ovogodišnja akcija započela u Starom parku pored Nišave, preko puta Gradske kuće, gde su već zasađene sadnice Alpskog bora, a u narednih nekoliko nedelja biće ukupno zasađeno više od 70 novih sadnica. Ukupno 110 sadnica sadi se i duž novog Bulevara Heroja sa Košara i Bulevara Nikole Tesle, čime se oplemenjuje i ovaj deo grada, koji do sada nije bio obuhvaćen programima ozelenjavanja JKP Medijana.

Gradonačelnik Darko Bulatović naglašava da je ovo veoma važan projekat za Grad i građane jer, pored toga što čini grad lepšim, sadnja novog zelenila ima ogroman značaj i za stvaranje zdravijeg životnog okruženja i deo je napora za smanjenje aerozagrađenja u gradu.

Foto: Kabinet gradonačelnika Niša

”Posebno naglašavam da u starom parku, čija je rekonstrukcija u toku, nijedno drvo nije posečeno, a biće zasađeno više od 70 novih i to je naš odgovor onima koji šire neistine o aktivnostima grada vezanim za rekonstrukciju glavnog gradskog jezgra. Nekoliko desetina novih stabala biće zasađeno i na Trgu Kralja Milana, kao i u svim drugim delovima Niša i ove i narednih godina”, rekao je gradonačelnik Bulatović.

Za ovaj program Grad Niš je iz Budžeta u 2019. godini izdvojio 24 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com